Maastricht magazine >
skincare

Perfect gestylde wenkbrauw voor iedereen

Perfect gestylde wenkbrauw voor iedereen
Artikel begint onder de advertentie

Een mooie, volle, goed gevormde wenkbrauw is in! De afgelopen tijd is de aandacht voor de wenkbrauw alleen maar groter geworden. We weten nu allemaal dat de wenkbrauw zorgt voor de omlijsting van je gezicht. En een goed gevormde wenkbrauw kan een liftend effect geven, dus verjongen! Kortom wenkbrauwen zijn belangrijk voor een mooie uitstraling.

Epileren met touwtje

Het is dus niet zo gek dat er legio behandelingen zijn voor je wenkbrauwen. Dat gaat van een wenkbrauwstyling tot permanente make-up. Ik ben bij Brigitte Vissers voor een ‘light’ styling met de threading methode (epileren met een touwtje). Zij is dé specialist voor wenkbrauwen. En dat merk ik meteen. Brigitte is een vakvrouw en gaat met heel veel aandacht en zorg te werk. In haar praktijkruimte word ik in het volle licht bekeken. Haar motto is dat ze meer wil maken van de wenkbrauw in plaats van minder. Dat klinkt prima want hoe voller de wenkbrauw, hoe beter.

Yvette K

Een 3D aanpak voor de beste vorm en balans

Eerst zit ik op een hoge kruk, waar één wenkbrauw in vorm wordt gebracht met touwtje en pincet. Met het touwtje wordt vooral het gebied rondom de wenkbrauw geëpileerd en met de pincet een paar verdwaalde haartjes. Daarna moet ik plaatsnemen op de ligstoel voor de andere wenkbrauw. Brigitte ziet de wenkbrauwen dan vanuit een andere hoek, waardoor ze een soort 3D beeld krijgt. Dan worden de wenkbrauwen gefinetuned tijdens het verven. Ze verft namelijk de wenkbrauw precies in de vorm zoals zij vindt dat die zou moeten zijn, niet meer en niet minder. De verf hoeft maar 2 à 3 minuten te blijven zitten. Lekker snel. Als de tweede wenkbrauw in de verf zit, dan kan de verf bij de eerste al afgeveegd worden.

IMG_5685

Natuurlijk met minerale make-up

Na de behandeling gaat Brigitte de roodheid een beetje camoufleren. Dat doet ze met dezelfde zorg en precisie. Al pratend komen we op het gebruik van mineraal foundation poeder. Ik heb het nog niet eerder geprobeerd, dus Brigitte wil het graag eens bij me aanbrengen. Zij is ook visagist en heeft een hele uitgebreide collectie minerale make-up van La Bella Donna. Met een grote kwast worden een paar laagjes van het losse poeder aangebracht voor meer dekking. En het effect wordt alleen maar mooier gedurende de dag. Het minerale poeder kalmeert de huid en zorgt voor een gezonde glow.

Permanente make-up voor een blijvend resultaat

Ik ben heel blij met mijn perfect gestylde wenkbrauwen, maar ook benieuwd naar het echte werk, de permanente make-up ofwel huidpigmentatie. Ik blijf nog even kijken bij de volgende klant die voor een tweede behandeling komt. Wat een precisiewerk is deze micro-pigmentatie! Er worden kleine ‘strokes’ geplaatst op plekjes waar de wenkbrauw opgevuld moet worden. Zo fijntjes dat het net eigen haartjes lijken. De pigmentatie wordt gefaseerd aangebracht voor een optimaal natuurlijke resultaat. Het is echt een traject op maat. Niemand krijgt hier een wenkbrauw in de vorm van een sjabloon, want Brigitte volgt zoveel mogelijk de oorspronkelijke vorm van de eigen wenkbrauw. De wenkbrauwen worden alleen maar voller, mooier en beter in balans.

IMG_5688

Cosmetische en medische behandelingen

De permanente make-up kan zowel cosmetisch als medisch worden ingezet. Door de verfijning in technieken en de bijscholingen kan Brigitte steeds meer klanten met medische indicaties behandelen. En ze ziet steeds meer mannen in haar praktijk. Deze techniek is namelijk ook geschikt om de hoofdhuid te pigmenteren bij beginnende kaalheid. Zo kan ook een litteken van een eerdere haartransplantatie opgevuld worden, waardoor dit minder opvalt. Op de nieuwe website van Brigitte kun je alle behandelingen nog eens nalezen. En bij twijfel… ga dan zeker voor een intake. Je krijgt een eerlijk advies en het resultaat is altijd natuurlijk én mooi.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *