Maastricht magazine >
beautymake-up

Wetenschappelijke make-up? Colorescience theekransje!

Wetenschappelijke make-up? Colorescience theekransje!

Een make-up workshop van Colorescience. Onder leiding van beautymeester Marc Lubach. Bij het prachtige beautyinstituut Kliniek aan de Maas. Ik besluit te gaan. Misschien leer ik eindelijk hoe opmaken werkt. En dat kopje thee? Pascal en Camiel kennende, zijn er vast bubbels!

Artikel begint onder de advertentie

Kwaliteit van minerale make-up zelf testen? Als het niet oplost in water, dan heb je een winnaar te pakken. Bijkomend voordeel? Je kunt opgemaakt het water in!

Ik ben geen beautymeisje en niet van de theekransjes

Als ik mezelf tot in perfectie zou willen opmaken, dan was die workshop van Colorescience vast niet nodig.  Ik kan me bijna niet meer voorstellen dat ik vroeger een make-up pop had. Ik ben niet van het uren friemelen in de badkamer. Toch besluit ik naar de high-tea bij Kliniek aan de Maas te gaan. Omdat ik weet dat ik mijn vriendinnetjes ga zien, omdat ik hoge verwachtingen heb van Colorescience en omdat het gebouw van Kliniek aan de Maas een toffe locatie is. En die high-tea? Dat is vast een pracht excuus om het weekend al om 15 uur met bubbels in te luiden. Een vermoeden dat bij binnenkomst wordt bevestigd!

Schermafbeelding 2016-04-09 om 09.26.05

Misschien wel het meest vrolijke mens van Maastricht. De make-up gaat af. Ook fan van Marianne? Ze kwam deze week al eerder in een blogje voorbij.

Schermafbeelding 2016-04-09 om 09.25.52Volop poetsen. De huid reinigen met de Hydrating Cleanser van Zein Obagi.

Dan gaat de make-up af

Zoals een vrouw in het Zuiden betaamt, gaat ze op en top verzorgd door het leven. De vrouwen die aan de Colorescience workshop deelnemen, hebben duidelijk hun best gedaan. Hoe geestig dat make-up keizer Marc Lubach ze meteen bij aanvang vraagt om de make-up te verwijderen. Sommigen zijn er wel 10 minuten mee bezig. En dat is lang. Heel lang. Helemaal daar het afhalen van make-up met de producten van Zein Obagi een fluitje van een cent is.

Schermafbeelding 2016-04-09 om 09.26.50

Marc Lubach haalt per stap een beauty victim naar voren om het proces toe te lichten

Dan begint het echte werk met een primer

Na mijn huid met mijn favo huidproduct de Daily Power Defense van Zein Obagi te hebben ingesmeerd (een product dat alle vrouwen net als de Hydrating Cleanser cadeau krijgen – wat een blijheid), aan de slag met de primer. Een primer die veel meer doet dan zorgen dat je make-up door de dag blijft zitten. Er zijn verschillende primers om uit te kiezen. Je kiest zelf welke extra functionaliteit je wil. Ik ga voor de Even Up. Deze skin perfector zorgt voor een egale huid, die straalt en beschermt ook nog tegen de zon. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om er geen foundation meer overheen te knallen. Maar als ik bedenk hoe lang de vrouwen bezig waren met het afhalen van hun make-up, verwacht ik dat ze nu al smachten naar de tweede laag. Dat de primer een winner is, blijkt trouwens bij afloop. Het product wordt werkelijk door alle aanwezigen aangeschaft.

Schermafbeelding 2016-04-09 om 09.41.07

Blogvriendinnetje Miriam voor een oog make-up in de stoel bij de meester

De volgende laag

Dan volgt laag twee. Colorescience biedt verschillende mogelijkheden. Een Tint de Soleil voor een radiant glow, een Pressed Mineral Foundation voor wie met de geniale kabuki brush aan de slag wil en een Loose Mineral Foundation voor het gemak. Wie daarna nog een eigenaardigheid ziet, wendt zich tot het Corrector Palette. Het palette heeft een concealer-achtige functie. Maar dan dus niet om mee te beginnen, maar om je make-up mee te perfectioneren.

Schermafbeelding 2016-04-09 om 09.41.28

Er schuilt een make-up pop in iedere vrouw

De Mineral Sunscreen Brush SPF 50 verdient een vermelding

Ik ga geen uitgebreide tips geven over het opmaken van de ogen en het fixeren van de make-up. Bovendien heb ik sowieso niet goed opgelet. Te druk met die bubbels en mijn vriendinnetjes. Ik had echter geen uiteg van Marc Lubach nodig om te begrijpen dat die Mineral Sunscreen Brush SPF 50 een revolutionare is. De poeder breng je gewoon over jouw make-up aan. Zo blijf je steeds beschermd zonder plakkerig te glimmen in de zon. Dat is dan ook weer een vermelding waard. Dat de producten ook geschikt zijn om mee te zwemmen. Het voordeel van een goede mineraal!

Schermafbeelding 2016-04-09 om 09.40.34

Zo leuk was het dus! In rode trui cosmetisch arts Pascal Meijer met naast hem collega Camiel Zeijen.

Ik heb het gemist, wat nu?

Balen! Het was namelijk echt een bijzonder leuke middag! Maar troost je. Je kunt de producten van zowel Colorescience en Zein Obagi via de webshop van Kliniek aan de Maas kopen. Natuurlijk kun je ook een afspraak maken om de producten zelf te beleven.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *