Maastricht magazine >

Bottega Veneta

Artikel begint onder de advertentie

Geschiedenis

Het ledermerk Bottega Veneta stamt uit 1966 en is opgericht door Michelle Taddei en Renzo Zengario. Bottega Veneta betekent ‘Venetiaans atelier’. Het merk was al snel bekend vanwege de unieke manier waarop het leer wordt geknoopt (geweven). Tijdloos design, zonder schreeuwerig gebruik van logo’s, kenmerkt Botegga Veneta. In de 70-er jaren adverteerde het merk met de slogan ‘When your own initials are enough’. Begin 80-er jaren werd het merk omarmt door de jetset en koos aansluitend voor een meer trendy imago. Vandaag de dag is het merk terug bij de basis, waarbij geweven leer en no-logo imago de boventoon voert.

Designer

In het begin van de 21ste eeuw ging het merk over in handen van de Gucci Group. Onder de vleugels van Tomas Maier, die eerder werkte bij Sonia Rykiel en Hermès, vond het merk zijn aard terug. De logo’s verdwenen en de nadruk werd gevestigd op geweven leder.

Collectie

Een geweven (ofwel geknoopte) tas van Bottega Venata is een investering. Deze blijft je voor altijd trouw. Net zo’n klassieker is ‘the knot’. Dit is het clutch-achtige doosje dat ondertussen door ieder modehuis in de collectie is opgenomen. Behalve de mooiste tassen van de wereld heeft Bottega Veneta een ready-to-wear collectie voor hem en haar. Tevens sieraden en parfums.

De volgende winkels voeren Bottega Veneta ()

5