Maastricht magazine >
musthaves

Dag clutch! Ciao crossbody. Hello XL-tas!

Dag clutch! Ciao crossbody. Hello XL-tas!
Artikel begint onder de advertentie

Die clutch. Nog steeds handig voor bij je avondjurk, om mee uit je hotel te grissen als je in jeans en op je hakken veel te laat richting Lipp op St. Germain rent (en er semi-effortless wilt uitzien) en prima ook om uit je strandtas te toveren als je van je bedje richting bar wandelt (vanwege die leuke barman, het zoveelste glas of het één als gevolg van de ander). Met de crossbody is het net zoiets. Super praktisch als je ‘handvrij’ de stad in wilt wandelen en niet weet of je nog ergens je creditcard trekt. Zeker ook handig om je spullen veilig mee te nemen en je tas niet de hele tijd in een benauwde houding in het oog wilt houden. Maar hé, hoe lekker de momenten dat je met tas formaat shopper de stad inloopt?!  Je hele hebben en houden bepakt en bezakt. Niet meer hopen dat je die lipgloss nog in je overvolle crossbody bag hebt gepropt, maar er zeker van zijn dat je kunt kiezen uit tenminste drie lippensmeerseltjes. Hello tote. Welkom terug XL-tas. Ik heb je gemist!

3x altijd goed XL-tas

Ondanks alle clutches en crossbody tassen die de laatste jaren voorbij zijn gekomen, soms zelfs een verdwaalde bodybag, is de tote nooit echt weggeweest. Een grote, open draagtas komt in principe standaard in alle collecties van de grote modehuizen terug. Vaak zelfs als klassieker. Denk maar aan de Louis Vuittonnetjes en Célines van deze wereld. En daar is helemaal niets mis mee. Sterker nog, de XL-tas lijkt terug in opkomst. Alsof we na zoveel magere tas-jaren het gemak niet meer vinden zitten in minder zeulen is meer, maar is meer weer meer. Omdat ‘meer’ gemak betekent en dus het leven eenvoudiger maakt. Iets anders kunnen we er niet van maken. Dit zijn de drie altijd goed basic shoppers van Loves to Have.

Voile shopper Marni

Voile Shopper van Marni

Handvatten naar binnen aan de drukkertjes vast en je draagt deze shopper onder je arm. Handvatten eruit en je sjouwt er al je XL zooi aan de hand in mee. Een tas die met de jaren alleen maar mooier wordt. Je tas als je beste maatje. Handig als je geen zin hebt om te wikken en te wegen wat er met je mee mag. En het leertje is te zacht! Shop je nu zelfs met heel veel korting op de website van Marni.

De tote van MZ Wallace

Tja, die zag je natuurlijk al aankomen. Als MZ Wallace grootgebruiker is Loves to Have al jaren fan van het merk en is de Large Metro Tote favoriet (zie onder andere blogje uit 2014 met Metro Tote). Als vliegtuigtas, boodschappentas, computertas, misschien-blijf-ik-wel-slapen tas en wat al niet meer. Onverslijtbaar blij is het ding. En beste van al voor alle Europese MZ Wallace verslaafden? MZ Wallace wordt nu ook via Net à Porter verkocht. Dus niet langer zo’n onwijs rottige naheffing als je de tas per ongeluk in de States via de webshop shopt. Niet dat je het niet van die naheffing wist, wel omdat je het niet kon laten.

MZ Wallace Large Metro Tote

De klassieker onder de grote tassen: Bottega Veneta

Als je nog maar één tas voor de rest van je leven mag kopen. Moet ik het nog uitleggen? En ’s avonds? Dan tover je gewoon charmant die Knot van Bottega Veneta uit je tote. Want hé, die past er echt heus ook nog wel in.

Scroll naar beneden voor winkels die Bottega Veneta verkopen (foto boven). Gebruik de shopfinder om een verkoopadres van één van de andere merken te vinden. Of koop gewoon een XL-tas die je tegenkomt en je blij maakt.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *