Maastricht magazine >

Dior

Artikel begint onder de advertentie

Geschiedenis

Frans modeontwerper Christian Dior studeerde Politieke Wetenschappen in Parijs, interesseerde zich voor architectuur en schetste in zijn vrije tijd onder meer kleding. Die ontwerpen waren zo goed dat hij ze verkocht aan couturehuizen. Vanwege zijn talent begon hij in 1938 zijn carrière als ontwerper. In 1947 presenteerde hij met de steun van Marcel Boussac, een textieltycoon, zijn eerste collectie. De collectie stond bekend als ‘new look’ gekenmerkt door smalle tailles en uitlopende rokken.

Designer

Opgericht door Christian Dior. Na zijn overlijden in 1957 nam Yves Saint Laurent het roer over. Van 1997 tot begin 2011 was John Galliano Artistic Director van Dior. Wegens antisemitische opmerkingen is hij ontslagen. Na een lange periode boordevol geruchten werd Raf Simons, voormalig ontwerper van Jil Sander, in het voorjaar van 2012 benoemd als zijn opvolger. In 2015 werd Raf opgevolgd door de Belgische Sophie Stegen.

Collectie

Dior heeft zowel een een prêt-à-porterlijn en couturecollectie. Maakt haar en hem blij. Daarnaast sterk in parfums en make-up. En hoewel het niet ons idee van je baby kleden is, heeft de Baby Dior lijn vele fans. Zelf verkiezen we de iconische Lady Dior boven een rompertje. De Lady Dior is de it bag van Dior uit 1994 en heeft als bijnaam ‘chouchou’, hetgeen zoveel betekent als ‘favorietje’. De benaming lady Dior heeft de tas overigens te danken aan Lady Diana die de tas in alle kleuren had. Je herkent de tas aan het cannage patroon geïnspireerd op de Napoleon III stoelen die in de Dior salons stonden.

De volgende winkels voeren Dior ()

16