Maastricht magazine >
fashion

’69’-Bag van Paco Rabanne

’69’-Bag van Paco Rabanne

De sixties was een periode bij mensen die ze meegemaakt hebben waarin alles anders werd. Kunst, muziek en mode. Alles. De hele wereld stond op zijn kop. Ook Parijs. Enfant terrible van de Franse modewereld in de jaren ’60, Paco Rabanne, lanceerde in 1969 een metalen tas als knipoog naar Coco Chanel die de ontwerper ‘een metaalwerker’ noemde. Rabanne gebruikte zo’n veertig jaar geleden namelijk overwegend onconventionele materialen als metaal, papier en plastic  voor zijn flamboyante ontwerpen.

Artikel begint onder de advertentie

Paco Rabanne’s overblijfselen zijn dan misschien verbannen naar bibliotheken en moodboards. Met o.a. leer, rog, glitters, hoorn en suède wordt de tas na veertig jaar nieuw leven ingeblazen.

De wedergeboorte van de iconische ’69’-Bag is de eerste stap naar de volledige herlancering van het label Paco Rabanne. Met hulp van Rei Kawakubo van Comme des Garçons is het Franse label helemaal klaar voor een doorstart. Na de accessoires staat ook een kersverse modecollectie op het programma.

Het is nog niet bekend waar de tas in Nederland of België verkrijgbaar zal zijn. In Duitsland vind je de ’69’-Bag van Paco Rabanne anno 2011 bij The Corner in Berlijn en bij de negen Comme des Garçons winkels.

PacoRabanne_69-er_01

Originele ’69’-Bag van Paco Rabanne.

Foto boven: Paco Rabanne x Rei Kawakubo, ’69’-Bag anno 2011

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *