Maastricht magazine >
fashion

Amsterdams Blauw by Scotch & Soda

Amsterdams Blauw by Scotch & Soda

Nederlanders zijn dol op jeans en voor de jeansliefhebber is er tegenwoordig keus te over. En dat niet alleen, ons landje is ook nog eens een broeinest op het gebied van denim. G-Star, Avelon, Denham en Blue Blood draaien hun hand niet meer om voor goedscorende jeansmodellen. Ook Scotch & Soda vond het blijkbaar tijd worden voor een ambitieus project op jeansgebied en heeft naast hun standaard collectie een nieuwe lijn gelanceerd:  Amsterdams Blauw. Het Nederlandse modemerk – ooit gestart in de jaren ’80 – maakte een doorstart in 2001 en komt sindsdien met stijlvolle, vintage collecties. Met alleen een mannenlijn leek een kinderlijn (Scotch Shrunk) in 2008 en een dameslijn (Maison Scotch) in 2010 het logische gevolg. En nu dus Amsterdams Blauw.

Artikel begint onder de advertentie

Amsterdams Blauw staat voor een exclusieve collectie voor zowel mannen, vrouwen en kids en is geïnspireerd op de originele verf op indigobasis die in de 17e eeuw werd gebruikt op het porselein dat we als wereldreizigers in die tijd importeerden uit Azië. Na de succesvolle lancering van de Amsterdams Blauw mannencollectie dit voorjaar, mogen de dames en kids deze winter ook meedoen. In de najaarscollectie genaamd ‘Something about Saturday’ natuurlijk veel jeans, maar ook denim shirts, jacks en jumpsuits en dat alles in verschillende tinten blauw waaronder vintageblauw, groenblauw en felblauw.

Wij vinden Amsterdams Blauw by Scotch & Soda zeker niet het zoveelste Nederlandse jeansmerk, maar een goede aanvulling op de bekende labels. Met veel oog voor detail, een mooi verhaal (verf uit de 17e eeuw, kom er maar eens op) en daarnaast ook nog eens een originele campagne focust Scotch & Soda zich op een speciale doelgroep. Nog op zoek naar een jeans en zin in een overdosis aan denim? Bezoek dan hun enige echte Amsterdams Blauw winkel in de Berenstraat in Amsterdam.

Scroll naar beneden voor de verkooppunten van Scotch & Soda en Amsterdams Blauw.

t_l_campaign-amsterdams_blauw-25

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *