Maastricht magazine >
fashion

Arfango: mannen op fluweel

Arfango: mannen op fluweel

Alleen wanneer je het waard bent, verdien je een bijnaam. Waard omdat je de sul aan de bar bent. Of juist zo enorm te hebben bent. Dat laatste is van toepassing op de moccasins van Arfango bij Montulet. De bijnaam hoerenloper zijn ze meer dan waard.

De bijnaam ligt nogal voor de hand. De rijke stof die de schoenen van Arfango kenmerkt, doet denken aan het rode fluweel van het huis van lichte zeden. Bovendien is de bijnaam een ode aan de bordeelsluiper. De schoen die eind jaren 50 enorm rock-‘n-roll was en de doordeweekse Brogues van de driedelige, grijze bankdirecteur in het weekend naar de achtergrond deed verdwijnen.

Artikel begint onder de advertentie

De bordeelsluiper, Clarks of desert boot, stond eind jaren 50 en begin jaren 60 symbool voor het ontvluchten van de burgerlijkheid. Herinneren velen zich de bordeelsluiper in het bruin, vooral in het zwart was de hoge loafer op spekzolen een item. Liefst gedragen met zwarte coltrui. De bordeelsluiper zien we tegenwoordig weer zo nu en dan in het straatbeeld. Het Boudewijn de Groot imago van de schoen is echter allang vergeten, de vele draagmomenten blijven.

Clarks

De bordeelsluiper, symbool van vrijheid

Anders is het met de hoerenloper. Deze schoen is zeker niet voor iedereen of elk moment weggelegd. Alleen een stijlvolle, eigentijdse man is de schoen waard en heeft voldoende body om zich Arfango’s aan te meten. Rijke stoffen en prachtige materialen kenmerken de handgemaakte loafers. Kwaliteit en elegantie typeren deze contemporary klassieker. Vooral in de zijde flanellen uitvoering gooit de hoerenloper hoge ogen!

Vorig jaar al konden we niet meer om het flanellen jasje heen. Dit jaar komt Gucci met prachtige exemplaren. Toch luidt het devies om de hoerenloper juist niet met een fluwelen jasje te combineren. Echt stoer oogt de schoen wanneer gecombineerd met tal van andere rijke stoffen. Of juist simpel met jeans. En wie het niet laten kan, mag ze gerust ook onder een smoking dragen.

Montulet loafer

Loafers van het Italiaanse huis Arfango

Je vindt de fluwelen hoerenloper van Arfango à 379 euro samen met heel veel te hebben shirts, pakken en accessoires bij Montulet in Maastricht.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *