Maastricht magazine >
fashionfashion-news

Avelon opent FashionWeek Amsterdam

Avelon opent FashionWeek Amsterdam

Ontwerper Erik Frenken droomde ervan om van Avelon een global brand te maken. Vijf jaar na dato lijkt de droom van de Nederlandse designer te zijn uitgekomen. Niet alleen het aantal landen waar Avelon te koop is, bewijst de populariteit van het merk. Zelfs Lady Gaga draagt de ontwerpen van Avelon. De openingsshow tijdens de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam (MBFWA) onderstreept het volwassen karakter van het Nederlandse modelabel.

Artikel begint onder de advertentie

 

Avelon opening

 Opening Avelon in oversized pantalon en kleurrijk knitwear

Avelon leer

Op de catwalk presenteerde Avelon een spel van verschillende materialen. Sexy modellen in doorkijk blouses met aanwezige pantalons. Onder regie samengestelde patchwork ontwerpen van satijn en met elementen zoals leer. Prachtige mantelpakken en veel oversizede items. Het spel waar Erik Frenken zelf zo van houdt, wanneer de juiste stof en de juiste maat samen komen als in een dans. Daarnaast de nodige zigzag prints.

 

Avelon doorkijk blouse Avelon-Frans Molenaar Avelon knitwear

 Oversized broeken met sexy, fragiele blousjes, ode aan Frans Molenaar en lagen knitwear

Vorig jaar presnteerde Erik Frenken (bekend van Blue Blood, voor wie het nog niet wist) de Avelon-collectie voor het eerst in Parijs. Serious business! Sindsdien groeit de naam en faam van het merk. Zo lanceert Avelon dit voorjaar een eigen schoenenlijn en ook een eerste flagshipstore op de planning. De Avelon-winkel opent in maart in de Huidenstraat (9 straatjes) te Amsterdam.

Avelon noemt zichzelf subtiel, maar different. De openingsshow tijdens de FashionWeek Amsterdam weerspiegelt dat gevoel. High fasion met realiteitszin. Luxe met een rauw randje. Casual met flair. Eigen en draagbaar.

 

Avelon modeminnend NL

Modeminnend Nederland front row tijdens opening FashionWeek Amsterdam

 

Scroll naar beneneden voor verkoopadressen van Avelon. Of bezoek de website met webshop van Avelon.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *