Maastricht magazine >
fashion

Burberry Prorsum’s warme winter

Burberry Prorsum’s warme winter

Christopher Bailey van Burberry Prorsum putte zijn inspiratie voor de herfst-wintercollectie uit het militaire verleden van Burberry. Zijn collectie voor het nieuwe seizoen is een mix van verschillende periodes uit de modegeschiedenis. Daarbij heeft hij vooral gekeken naar de historie van het label met de nadruk op bovenkleding.

Hij verdiepte zich in jassen en de wijzen waarop mensen door de tijd hun jas droegen. Als resultaat zien we militaire jassen: olijfgroene mantels met goudkleurige knopen, korte pilotenjacks en donkerblauwe modellen met epauletten en opgestikte zakken. De overheersende kleuren zijn verschillende tinten groen, donker blauw, verfijnde grijzen, zachte crème of chocolade bruinen en het onsterfelijke zwart.

Artikel begint onder de advertentie

Net als bij de beroemde Burberry trenchcoats voor dames zijn nu ook de herenvarianten voorzien van riem. Niet in het eerste aspect om de taille te tonen, maar om de eenvoud van de monokleurige jas te doorbreken. Een andere verschijning (reusachtig!) is de Burberry bontjas in zacht crème of in het zwart. Zowel in lang als in kort model. Voor haar is de lammycoat in pilotenmodel de absolute musthave.

Hoe heerlijk warm wil je het hebben tijdens een koude, winterse dag? Burberry Prorsum vind je bij Azzurro in Amsterdam.

Burberry2

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *