Maastricht magazine >
fashiontips

Dag 5: Flared leren rokje met wit shirt

Zaterdag. Dag nummer 5. De laatste dag van mijn persoonlijke flared leren Designers Remix rokje contest. Eerst een soort van Leger des Heils Christmas Carols viering in Hilversum ter ere van Kerst. Aansluitend een dinertje. Ik kies voor een combi die met een kleine aanpassing bij beide gelegenheden past.

Artikel begint onder de advertentie

Schermafbeelding 2014-12-20 om 16.29.54

Ik vrees dat ik het in mijn rokje met cashmère shawl van Vandien alleen niet reden ga. Scheen de zon heel even, nu wind en regenspatten. Koud!

Schermafbeelding 2014-12-20 om 16.24.58

De grote verandertruc voor vanavond. Trui uit, haar los en klaar ben je. Ok. Misschien ben ik a little undressed. Maar dat geldt alleen voor hen die weten dat ik het leren rokje al een week draag. Leer heeft nu net die gram extra cachet (trotseert dag en nacht). Door mijn clutch uit mijn handtas te toveren, maak ik duidelijk dat ik niet in mijn boodschappen-outfit aanschuif. En zo is dat ook, ik heb immers vanochtend bewust stilgestaan bij mijn kleding. Bovendien allang geleerd dat je nooit over- of underdressed bent als je je kleding draagt. Mocht ik ooit een keer, per ongeluk, in regenlaarzen op een black-tie feestje verschijnen, zal ik nog uitstralen dat het zo helemaal de bedoeling was. Geloof me, je komt er prima mee weg.

Schermafbeelding 2014-12-20 om 16.25.24

En dit wordt ‘m dan voor het etentje. Maar nu eerst weer snel mijn cluch terug in mijn tas en mijn trui aan. Daar overheen mijn winterwarme shawl. Geen weer voor een lerenrokje met blouse alleen.

Foto’s gemaakt in Hilversum door mijn dochter (dank je wel leukste meisje van de wereld dat je – zin of geen zin – steeds weer foto’s maakt van je moeder): zwarte hoge herenschoenen met spikes (kan niet terugvinden van wel merk), witte blouse, grijze trui van Isabel Marant x H&M, grijze cashmère shawl van Vandien, tas van Louis Vuitton (in mijn bezit sinds mijn afstuderen) en leren rokje van Stijl Wyck te Maastricht.

Zie ook eerdere dagen in Designers Remix rokje:

Dag 1: Het idee: eerste dag in Designers Remix plooirokje met Nike’s
Dag 2: Leren rokje in combinatie met Prada hak
Dag 3: Leren rok Designers Remix met cowboylaarzen
Dag 4: Leren plissé rokje gecombineerd met basics

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *