Maastricht magazine >
fashion

De cuff armband is terug

De cuff armband is terug

Het lijkt erop dat we komende winter weer cuffs gaan dragen, oftewel brede armbanden. Het meest besproken exemplaar is toch wel die van Chanel. De armband komt echter niet in de winkels te liggen omdat het een gevalletje plagiaat betreft. Het ontwerp met chunky kristallen leek net iets te veel op het werk van de New Yorkse sieradenontwerpster Pamela Love. Maar niet getreurd, er zijn nog andere exemplaren die zeker de moeite waard zijn.

Artikel begint onder de advertentie

Hermès brengt wederom een ode aan de Kelly bag. Dit keer met een robuuste zilveren cuff met Kelly sluiting. Doet een beetje denken aan ouderwetse handboeien, maar dan glanzend en elegant.

Tiffany & Co viert het 175-jarig jubileum van het label met de introductie van Rubedo metaal. Een metaalsoort die de rozige gloed van een zonsopgang nabootst. En wie wil er nu geen zonnetje om zijn pols? Om het materiaal goed tot zijn recht te laten komen is de cuff extra groot. De jubileumeditie, inclusief handtekening van de oprichter van het merk, is alleen dit jaar verkrijgbaar.

Aan de exemplaren van Swarovski komen uiteraard kristallen te pas. Het thema van de wintercollectie is Kingdom of Jewels, een combinatie van barok en rock. Een van de cuffs heeft echter een sterke Art Deco uitstraling, en zou niet misstaan bij de twenties jurken van Gucci.

 

hermes_kelly-armband1 tiffany_cuff2 Swarovski_aw2012_cuff1

Van links naar rechts: Hermès, Tiffany & Co en Swarovski.

Foto boven: cuff van Pamela Love, die gekopieerd werd door Chanel.

Scroll naar beneden voor verkoppunten van Hermès. Winkels van Tiffany & Co vind je via de labelfinder rechtsboven. Sieraden van Swarovksi koop je in de webshop van het merk, de ontwerpen van Pamela Love zijn verkrijgbaar bij Net à Porter.


Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *