Maastricht magazine >
fashion

De oeroude klomp in nieuw jasje

De oeroude klomp in nieuw jasje

En opeens staat de klomp weer volop in de schijnwerpers. Gemaakt van leer, suède of stof, met houten zolen of zelfs versierd met studs, bloemen of juwelen; de klomp is terug van weggeweest. Het romantische, landelijke beeld dat menigeen heeft van de klomp staat in groot contrast met het krachtige zwart-wit en felle kleuren gezien op de catwalks.

Artikel begint onder de advertentie

De klompen van Louis Vuitton versierd met paardenstaarten en stiletto-hakken met colorgastic gun metaal spannen de kroon. Niet bepaald geschikt voor muurbloempjes, want welke stijl je voorkeur ook heeft, hippie, rustiek, romantisch, elegant of minimal, deze klompen hebben veel bekijks. Anders dan in de jaren zeventig en de korte periode in het midden van jaren negentig toen klompen weer in de mode waren, is het dragen van deze reïncarnatie van de historische oer-Hollandse klomp anno zomer 2010 het maken van een statement. De klompen van Chanel zijn vol van karakter; prachtig versierd met klaprozen, corsages in parelmoer kleuren, zwart en rood.

De nieuwe trend op hakkengebied is tevens doorgevoerd in de klompentrend. De bananenhak is de nieuwe draai die gegeven is aan de klassieke hoge hak. Ook aankomende winter gaan we deze bananenhak veel zien. Nederlands schoenontwerpster Hester Vlamings heeft bijvoorbeeld erg mooie schoenen met bananenhak zoals onderstaand laarsje.

 

Hester Vlanings2

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *