Maastricht magazine >
fashion

De verbeelding van Marc Jacobs

De verbeelding van Marc Jacobs

Marc Jacobs begrijpt het. En niet zo’n beetje. De in 1963 geboren designer mocht al in 1984 zijn eerste prijzen in ontvangst nemen, waaronder de prestigieuze Perry Ellis Gold Thimble Award. Door de jaren heen is hij het ontwerpen niet verleerd. Enkel zijn rol als Creative Director van het Franse modehuis Louis Vuitton, naast de verantwoordelijkheid voor zijn eigen labels, is een bevestiging van zijn veelzijdig kunnen.

Toch gaat het de designer niet altijd bergopwaarts. Zo volgde in 1993 ontslag op de ‘grunge’ collectie voor Perry Ellis, werd hij in 2008 van plagiaat beschuldigd en liep zijn voorgenomen huwelijk begin dit jaar anders af dan gepland. Aan de andere kant werd hij door Time magazine in april uitgeroepen tot de 100 most influential people in the world. Het kan slechter…

Artikel begint onder de advertentie

Marc Jacobs maakt nieuwsgierig en zo doet zijn kleding. Kleding die nooit plat is, maar juist de eer laat aan de verbeelding. Of zoals hij het zelf omschrijft: ‘Curiosity about sex is much more interesting to me than domination. … My clothes are not hot. Never. Never.’

Dat zijn kleding nieuwsgierig maakt, bewijst de prachtige kanten blouse uit de wintercollectie van Marc by Marc Jacobs. De paspoppen bij Aim te Maastricht en Centre Neuf te Amsterdam verbeelden deze nieuwsgierigheid. In Maastricht wordt de bronte lace top gedragen op joggingpants van See by Chloé. Bij Centre Neuf draagt de pop een classy veelvoud aan Marc Jacobs stukken. Marc Jacobs laat het duidelijk aan de eigen fantasie over. De verbeelding ten top.

Marc by Marc Jacobs - Centre Neuf - Aim

Links: Bronte lace top helemaal Marc by Marc Jacobs bij Centre Neuf. Rechts: In combinatie met See by Chloé bij Aim.

Marc Jacobs - Mathilde Frachon

In tegenstelling tot de kleding van de meester laat de fameuze val van topmodel Mathilde Frachon in bronte lace dress tijdens de AW 2010/2011 show niets tot de verbeelding over.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *