Maastricht magazine >
fashionfashion-news

Designermama’s voor het goede doel

Designermama’s voor het goede doel

In samenwerking met online modewalhalla Shopbop, Vogue en Born Free maakten 22 designers en celebs een exclusieve collectie voor het goede doel. Onder andere Diane von Furstenberg, Stella McCartney en Victoria Beckham kropen achter de ontwerptafel.

Artikel begint onder de advertentie

Basis voor de collectie vormen de opvallende prints van kunstenaar Wangechi Mutu. Slim, want zo onstaat er toch eenheid in deze designercollectie, die bestaat uit kleding en accessoires voor vrouwen en kids.

Leuk detail is de relatie tussen het goede doel, de ontwerpers en de campagne. Born Free zet zich namelijk in om tegen het einde van 2015 de overdracht van HIV van moeder op kind helemaal te voorkomen. Alle ontwerpers zijn zelf moeder, en ook de modellen die schitteren in de campagne staan op de foto met hun kids. Van Karolina Kurkova tot onze eigen Doutzen Kroes.

Mijn persoonlijke favorieten de plooirok van Prada (ook in mini-me uitvoering verkrijgbaar), de maxi jurk van Marni en de top van Isabel Marant. Al weet ik dan weer niet of dat door de print van Wangechi komt of door de ontwerpen! Maar ach, wat maakt het uit, met mode voor een goed doel sla je de plank eigenlijk nooit mis.

Shopbop_BornFree

Links Sasha Pivovarova met dochter Mia in plooirokken van Prada, rechts Doutzen in Marni jurk met zoon Phyllon in een Born Free t-shirt.

Foto boven: links Sasha Pivovarova en dochter Mia in Vera Wang, rechts Christina Kruse met top van Isabel Marant en haar zoontje August in t-shirt van Versace.

De Born Free collectie is exclusief online verkrijgbaar bij Shopbop.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *