Maastricht magazine >
fashion

Draagbaar Sonia by Sonia Rykiel

Draagbaar Sonia by Sonia Rykiel

Hoewel ik zelf geen stukken heb van Sonia Rykiel, bewonder ik steeds weer de collectie op de catwalk. De collectie van de Franse designer doet mij het meest denken aan de gelukzaligheid van het circus uit mijn kinderjaren. Sonia Rykiel heeft een magische blijheid. Warme kleuren, een beetje frivool, bovenal puur en vrolijk. Een catwalk die je meeneemt met kleding die je al jouw zorgen doet vergeten.

De AW 2011/2012 ready-to-wear collectie draagt duidelijk de signature van de designer. Toch valt mijn oog op een stuk uit de Sonia by Sonia Rykiel collectie. Eigenlijk niet verwondelijk, want steeds vaker gaat mijn voorkeur uit naar de goedkopere, meer draagbare lijn van de main designer labels. Niet enkel vanwege de prijs, maar vooral vanwege de praktische toepasbaarheid van de stukken.

Artikel begint onder de advertentie

Het katoenen jurkje van Sonia by Sonia Rykiel uit de AW 2011/2012 collectie is zo’n voorbeeld. De okerbruine tint, een hazelnoot kleur, maakt het meteen helemaal Sonia Rykiel. Het stretch katoen zorgt dat de jurk heerlijk zit. En dankzij de zwarte elementen is de jurk zowel goed met bruin als zwarte accessoires te combineren. Dit is een jurk die weldra jouw favoriet is. Om te combineren met high heels, een platte laars of legging met flatjes. Zo jurk om in te wonen. Een jurk die zowel herfst als winter trotseert. En nog betaalbaar ook.

Sonia by Sonia Rykiel AW2011:2012 cotton dress

Je vindt de jurk online op Net à Porter. Winkel jij net als Loves to Have liever in het echt? De main lijn shop je bij Hospital in Antwerpen en Jeurissen in Hasselt. Het kleine zusje, Sonia by Sonia Rykiel, is te koop bij Francis Ferent in Brussel en Mostert & Van Leeuwen in Rotterdam.

Foto boven: Sonia Rykiel ready-to-wear 2011/2012

Foto onder: Jurk van stretch katoen van Sonia by Sonia Rykiel

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *