Maastricht magazine >
fashiontips

Ebby Port en de rust van Mayfair

Ebby Port en de rust van Mayfair

Ontwerpster Ebby Port studeerde aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Na de afronding van haar studie koos ze er echter voor om terug te keren naar Zuid-Limburg. Omdat ze houdt van de buitenlucht, de velden en het groen. Omdat het haar rust geeft. En als je werk al onrust met zich mee brengt is het wel zo fijn als je werkomgeving helpt om het overzichtelijk te houden. Deze rust zoekt Ebby ook in winkels, en vindt ze onder andere bij Mayfair.

Artikel begint onder de advertentie

Mayfair, gelegen aan de Stationsstraat in Maastricht, biedt herenmode in Engelse stijl. De focus ligt op merken met een bijzonder verhaal. Met heritage. Neem de gebreide kleding van John Smedley, die al sinds 1784 wordt gemaakt in Lea Mills, Derbyshire. Of de jassen van Hancock. Dit label laat zich inspireren door Thomas Hancock, de grondlegger van de Britse rubberindustrie. In Victoriaanse fabrieken worden materialen als wol door ambachtslieden gevulkaniseerd tot doek voor regenjassen. Aan de naden komt geen naald en draad te pas maar tape.

Mayfair_Maastricht Mayfair_herenmode

Links een door Ebby samengesteld sfeerbeeld van Mayfair, rechts een indruk van de winkel.

Maar Mayfair is meer. Dankzij de made to measure service zou de winkel niet misstaan op Savile Row. Van handgemaakt pak tot een maatwerk stropdas, ze maken het voor je. En volgens Ebby is het een wereld van verschil of een pak op maat gemaakt is of niet. Je lichaam dient tenslotte als uitgangspunt, niet de broek die zo uit de fabriek komt en waarvan je moet hopen dat hij past. Lichaamsvormen en vakmanschap. Iets waar Ebby in haar eigen werk ook veel mee bezig is. Door goed te luisteren naar haar klanten en vrouwen te observeren. Wat vinden ze fijn en wat niet?

Daarbij luistert ze natuurlijk ook naar haar eigen voorkeuren. Ze wil graag kunnen leven en bewegen in kleding. Voor zichzelf maakte ze een mix tussen een jas en een vest. Een kledingstuk dat de aandacht van anderen trok en inmiddels onderdeel uitmaakt van haar capsule collectie. Deze collectie bestaat uit vijf kledingstukken, die ieder echt iets toevoegen aan jou en je kledingkast. Ebby voert elk item uit in verschillende stoffen, waardoor je aankoop altijd uniek is.

EbbyPort_capsulecollectie EbbyPort_Capsule_collectie_streep

Jurk ‘cut me some slack’ maakt ook onderdeel uit van de capsulecollectie en doet door het stofje met de streepjes een beetje denken aan de herenmode van Mayfair.

Ebby neemt deel aan het Ontwerper / Ondernemer project van de gemeente Maastricht. Haar capsule collectie vind je bij Fee Concept Store in Sittard, maar als je een ontwerp op maat wil laten maken kun je haar altijd bereiken via haar blog.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *