Maastricht magazine >
fashion

Edwin denim uit Japan

Edwin denim uit Japan

Een jeanslabel met de naam Edwin. Klinkt als een B-merk of een jeans die je op de markt koopt. Maar niets is minder waar. De roots van Edwin liggen in Japan, waar meneer Tsunemi denim inkocht vanuit Amerika. In 1961 maakte hij de eerste Edwin jeans, en vandaag de dag zijn de broeken van het merk de nieuwe must have als het op denim aankomt. Door liefhebbers bestempeld als de nieuwe Nudie Jeans. Brad Pitt draagt het merk al jaren. Hij is het gezicht van menig Edwin campagne. 

Artikel begint onder de advertentie

De spijkerbroeken die Tsunemi importeerde uit Amerika waren tweedehands. Ze waren dus voorzien van slijtplekken. Hij zag deze worn look als de essentie van jeans en besloot de Edwin spijkerbroeken precies zo te gaan maken. Edwin, een anagram van denim, claimt dan ook de uitvinder te zijn van de old wash (1975) en stone wash (jaren ’80). Technieken die nu door bijna elk jeanslabel worden toegepast.

Voor heren zijn er deze zomer maar liefst drie nieuwe broeken toegevoegd aan de ED-lijn. De ED-A1, een organic jeans met pijpen die iets smaller toelopen aan de onderkant, en de ED-80 chino. De ED-55 is voor het eerst verkrijgbaar in red-listed selvage denim.

Edwin_jeans_ss20121 Edwin

Foto’s uit het lookbook SS 2012.

Foto boven: detail van de nieuwe ED-A1.

Je koopt Edwin onder andere bij Bloom Jeans in Laren.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *