Maastricht magazine >

 
fashionfashion-news

Edwin Oudshoorn ‘Return to Home’ MBFWA

Edwin Oudshoorn ‘Return to Home’ MBFWA

Designer Erwin Oudshoorn showde donderdag zijn Couture collectie tijdens de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam (MBFWA). De designer die bekend staat om het vertellen van sprookjes op de catwalk, zette onder de noemer ‘Return to Home’ een verhaal neer over overlevingsdrang in moeilijke tijden. Een foto uit de Britse Vogue uit 1941 als inspiratiebron voor het decor.

 

Oudshoorn halverwege 2

Oudshoorn halverwege

Tijdens de show verandert het decor langzaam van somber naar lente

Designer Edwin Oudshoorn is een verhalenverteller. Naast couture ontwerpt hij voor theater. Ook showde hij in het Rijks. Hij houdt van sprookjesachtige details en tierlantijntjes. Zijn show op de openingsavond was echter minder romantisch dan zijn reguliere werk. Op de catwalk speelde Edwin Oudshoorn onder de noemer ‘Return to Home’ in op de moeilijke periode waar hij doorheen is gegaan na het overlijden van zijn vader, wanneer thuis niet meer vanzelfsprekend is. Het decor een afgeleide van een foto die hij tegenkwam in een Britse Vogue uit 1941 waarop een model te zien temidden van puin.

 

Oudshoorn lente

Verliefd op de bloesemprint. Foto tegen einde van de show, wanneer decor een lentegloed krijgt

De couture collectie bestaat sierlijke stukken in bordeauxrood, okergeel en donkere kleuren zoals zwart en grijs. De bloesemtak (mijn favoriet) symbool voor het leven.

Aan het einde kregen de aanwezigen een doosje met een bloembol erin. Edwin Oudshoorn zegt daarover: ‘After every winter comes te spring.’ Ik vond die bloembol kitsch en onnodig. Teveel referentie aan de oorlogswinter en bovendien verspilling, want echt niemand nam het ding mee naar huis. Jammer, want echte couture stukken zijn duurzaam en dit sluit daar niet bij aan. Maar de bloembol is hem vergeven, het was een prachtige show!

 

Oudshoorn bruidsjurk

Klassieke afsluiting op de catwalk met bruidsjurk van Edwin Oudshoorn Couture

Oudshoorn defilee

 

Meer weten over Edwin Oudshoorn Couture? Check out the website van Edwin Oudshoorn. Op Nu.nl vind je het hele verhaal achter de coutureshow ‘Return to Home’.

 

Zie ook blog over de opening van MBFWA door Avelon.

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *