Maastricht magazine >
fashion-news

Verhalen dragen met AndPause

Verhalen dragen met AndPause
Artikel begint onder de advertentie

Mijn oog valt op een simpele, roze blouse met mooie details in de knoopjes. Daar hou ik van. Op de foto van de blouse staat ‘a blush story’. Ik ben gek op verhalen. Daar wil ik meer over weten. Ik kom terecht op de site AndPause. Een site die gepaard gaat met een voor mij nieuwe wereld. Ademloos lees ik op de website van AndPause hoe de kunstwerken tot stand komen. Had ik al gezegd dat ik dol ben op verhalen? 😉

AndPause vintage

Vintage is pre-loved

Of met andere woorden: ‘Vintage lets you wear memories.’ Die memories vind je bij AndPause. Want AndPause biedt een schat aan vintage kleding en accessoires. De kleding wordt van verschillende materialen gemaakt. Elk bij ieder stuk vind je terug wat het voorheen, in een eerder leven, was. Zo lees ik bij een clutch de tekst ‘I used to be an dress before we met.’

clutch andpause

Het gezicht achter AndPause

Renée Ferron, eigenaresse van AndPause, speelde als jong meisje het liefst op de zolder van haar grootmoeder. Ze droomde weg in haar oma’s kleding. Wanneer heeft ze deze aangehad? Wat was ze aan het doen? Was deze jurk waarin ze eerste zoen aan opa gaf? Kleding met herinneringen raakt haar. Daarbij is ze gefascineerd hoe in detail en perfect de kledingstukken zijn gemaakt. En laten we eerlijk zijn, de kwaliteit van kledingstukken vandaag de dag laat vaak te wensen over… Bijna standaard naai ik de knopen nog extra vast omdat ze bijna los zitten bijvoorbeeld.

Tailormade vintage

Renée verzoop in haar oma’s jurken. Als klein meisje probeerde ze er al iets anders van te maken dat haar wel paste. De jurk werd een blouse. Hoe bijzonder dat ze sinds 2013 haar beroep hiervan heeft gemaakt. Ze barst van de creativiteit. Ze wil graag duurzame materialen behouden en verhalen verder vertellen.

Mijn favoriet uit de collectie van AndPause

Een aanrader om haar te volgen en oude verhalen te laten herleven. Ik ben een beetje verliefd geworden op deze sjaal die gemaakt van verschillende blouses is.

scarf AndPause

Ook zin in een te hebben vintage item met verhaal? Check dan de website van AndPause. Foto’s geleend van de website van AndPause.

 

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *