Maastricht magazine >

 
fashion-news

Couture Graphique expo in Breda

Couture Graphique expo in Breda

Zoals eerder bleek uit mijn blog over Coffeelovers heb ik een voorliefde voor design en grafisch ontwerp. Bovendien dol op mode en in het dagelijks leven werkzaam als communicatieadviseur. De Couture Graphique tentoonstelling in het Museum of the Image (MOTI) is dan ook op mijn lijf geschreven. Een expo over de manier waarop mode, communicatie en grafisch ontwerp tegenwoordig verweven zijn. Gelukkig wegens succes verlengd, anders had ik hem nog gemist ook. Je bekijkt er onder andere tassen van Paul Smith, campagnevideo’s van Prada en uitnodigingen voor de fashion shows van Walter van Beirendonck. Maar natuurlijk is er ook kleding, zoals van Bas Kosters, Raf Simons en Viktor & Rolf.

Curator is José Theunissen, lector modevormgeving aan ArtEZ, mjn voormalige school. Zij deed diepgaand onderzoek naar het onderwerp. Dit leverde naast de tentoonstelling een boek op dat ook couture graphique heet, bedoeld voor de echte liefhebbers.

Naast al het moois waaruit de expo is opgebouwd, is de tentoonstelling zelf ook erg mooi vormgegeven. Je stapt geen doorsnee museumzaal binnen maar een wereld op zich. Je omringt jezelf met stoffen, spreuken en prints. Een stukje beleving dat de kern van de tentoonstelling overbrengt. Een verbindende factor die de tentoonstelling voor mij die wauw-factor geeft.

Couture_Graphique Bas-Kosters MOTI_expo
Fashionshow_invite Viktor_Rolf MOTI_PaulSmith_tassen

Van links naar rechts, van boven naar beneden: poster van de expositie, kleding van Bas Kosters, een indruk van een van de zalen, fashion show invites, Shirt Symphony van Viktor & Rolf en tassen van Paul Smith.

De expositie is echt de moeite waard maar zeker niet groot genoeg om een halve dag te vullen. Combineer je bezoekje daarom met een dagje shoppen in Breda of plan het in als je toevallig in de buurt bent. Hij is nog tot en met een september 2013 te zien. Praktische informatie vind je op de website van MOTI. Het boek is onder andere te koop bij Bol.com.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *