Maastricht magazine >
fashion-news

De effortless chique stijl van Carolien Schins

De effortless chique stijl van Carolien Schins
Artikel begint onder de advertentie

De eigen, persoonlijke fashion stijl van Carolien Schins is de rode draad in haar 3 nieuwe winkels gevestigd in de Maastrichter Smedenstraat. Carolien is een typisch voorbeeld van iemand die van haar hobby haar werk heeft gemaakt. Het voelt voor haar zelfs niet als werken. De liefde voor mode, het samenwerken met de collega’s, de inkoop en het contact met de klant zijn voor haar één grote smeltkroes van haar passie. Als ze op inkoop gaan dan heeft Carolien haar klanten al in haar hoofd. Ze weet wat haar klanten willen. En die willen vaak hetzelfde als haar. Ze heeft een goede smaak en stijl, die ze steeds beter weet te definiëren. Zelf noemt ze het effortless chique: goede basisspullen, een eenvoudige snit en een mooie kwaliteit. Kortom kleren, die een ongedwongen luxe uitstralen. Ook weet ze heel goed wat ze niet wil: geen synthetische materialen, geen drukke prints en geen felle kleuren.

De derde generatie in het familiebedrijf

Schins is een familiebedrijf. De zaak is in 1956 opgericht in Geleen, waar tassen en lederwaren werden verkocht. In 2000 hebben Carolien Schins en haar man de zaak overgenomen en zijn zij de derde generatie ondernemers in de familie. Langzaam aan verschoof de collectie naar het hogere segment. Dat werd vooral duidelijk toen verleden jaar Schins Atelier, luxury leather store, werd geopend in de M. Smedenstraat. Deze straat maakt deel uit van het bekende Stokstraatkwartier. Dat was een goede zet. Zo goed dat dit jaar ook de andere zaak hiernaar toe werd verhuisd en omgedoopt naar Schins Boutique. En er werd onlangs in maart nog een 3e zaak geopend in dezelfde straat: Schins Petit voor kinderen van 0 tot 8 jaar.

IMG_8053

Schins Atelier: tijdloos en sophisticated

De persoonlijke stijl van Carolien vind je vooral terug in Schins Atelier. De inrichting van de zaak is zoals bij haar thuis. Stijlvol, klassiek en gezellig. Achterin de zaak een zitje om te werken of een kop koffie te drinken. De collectie is een vertaling van haar eigen fashion stijl, zoals een mooie suède stretch broek met een zijden blouse. De collectie hier bestaat vooral uit leren kleding, veel suède en lammy coats. Alles wordt in het eigen atelier in Parijs, ook op maat, gemaakt. En er wordt alleen gewerkt met verantwoord leer. Dat is allemaal nieuw voor mij, net als het feit dat de suède kleding in de wasmachine gewassen kan worden! Binnenkort zal het prachtige Italiaanse merk Fabiana Filippi er bij komen. Deze kledinglijn past perfect bij de luxe leren kleding. Ook tijdloos en sophisticated met mooie tinten en natuurlijke materialen zoals wol, katoen en zijde.

IMG_8065

Betaalbare ongedwongen luxe bij Schins Boutique

De collectie in Schins Boutique heeft ook dezelfde laisser faire uitstraling. Enig verschil is dat deze mode iets minder tijdloos is en leuk geprijsd. Het merk Yaya voert hier de boventoon, maar Carolien maakt ook hier weer een eigen selectie uit het aanbod van Yaya. Ze gaat uit van de vraag van de klanten. “Waar heb je dat mooie jurkje of die mooie top van?” was vaak de vraag. Nu hoeft Carolien de klanten niet meer door te verwijzen. Veel uni, pastel en natuurtinten, en vooral simpele lijnen. Mooie tops met blote schouders of rechte, comfortabele basisjurkjes voor stad en strand. Er is nu volop sale. Ook mooi voor de vakantie zijn de espadrilles van Castañer en de fijne tops van Rosemunde. De stoere jeans van Circle of Trust hebben een goede fit. En niet te missen zijn de “Schins tassen”. Leren tassen voor een aantrekkelijke prijs!

IMG_8057

Schins Petit: klassiek vertaald naar nu

Carolien is onlangs met deze kinderzaak gestart, omdat ze niet de juiste kleding vond voor haar jongste dochter Claire. Toen het pand vrij kwam in de M. Smedenstraat, was de beslissing snel genomen. Een 3e winkel, alles lekker dicht bij elkaar, kon ze ook nog wel managen. Ook de kinderkleding moet volgens haar rustig en comfortabel zijn, niet te schreeuwerig en niet te druk. De kleding moet niet het kind overschreeuwen. Als je in de winkel staat, dan is dat uitgangspunt duidelijk. Veel wit en pastel van Petit Bateau voor de allerkleinsten en zwart-wit met streepjes of grijs van House of Jamie voor de kids tot 8 jaar. De winkel is prachtig gestyled, elke vierkante meter is een plaatje. Zowel de inrichting als de collectie is klassiek vertaald naar nu. Carolien weet als geen ander dat je als jonge moeder weinig tijd hebt om te shoppen, dus een nieuwe website met webshop is momenteel in de maak.

IMG_8059

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *