Maastricht magazine >

 
fashion-news

De Louis Vuitton-man

De Louis Vuitton-man

Mannen, in alle soorten, maten en merken. De Gucci-man gaat goed gekleed, heeft iets mysterieus en is net dat beetje onbereikbaar. Een man die je voeten kust en je ieder dag opnieuw verleidt. Helaas zien we hem in Nederland weinig, alleen al omdat het net te grote postuur van de polderman geen geweldig huwelijk vormt met de scherpe snit die Gucci kenmerkt. Een Hollandse Gucci-man doet nu eenmaal vaak wat onbeholpen aan.

Stijlvol, klassiek en van deze tijd is de Prada-man. Juist omdat de Prada-man niet te koop loopt. Hij is wie hij is! Prada waardeert hij om de kwaliteit. Hij heeft geen merkjes nodig om iemand te zijn of een kledingstuk te waarderen. Deze man heeft smaak en weet zijn kleding te dragen. Met rechte rug staat hij zelfverzekerd in het leven. Deze man is echt! Zijn relaties zijn net als zijn shirts duurzaam. Deze man verkoopt geen onzin. Helaas komt de Prada-man maar weinig voor en is hij bovendien moeilijk te herkennen. Juist omdat hij niet op merken geilt. De echte Prada-man zie je dan ook zelden in meerdere items van het merk tegelijk. Liever combineert hij het tijdloze witte of lichtblauwe Prada-shirt met een Seven.

Doen we een moord voor de Prada-man, de Louis Vuitton-man laten we liever staan. Hij lijkt galant en opent de deur voor je, maar laat deze net zo hard in je gezicht dichtvallen als je even niet naar zijn pijpen danst. Kwaliteit herkent hij aan het label. Een label verwart hij met smaak. Tot ergernis van de Italianen eet hij zijn pasta met een lepel. Echte manieren of interesses heeft hij niet. Het leven met een Louis Vuitton-man is vaak net zo leeg als de koffers van dit merk. Als hij kan kiezen tussen een te hebben jurk voor jou uit de nieuwe zomercollectie zonder logo of een Turkse nepper met merk, dan kiest hij nog liever de tweede. Daar kan hij overigens niets aan doen, hij is nu eenmaal enkel buitenkant. Die buitenkant zou je bijna, heel even dan, doen denken dat hij die ene echte Prada-man is…

Louis-Vuitton-Nicoline

Mijn eerste Louis Vuitton uit 1994. De tijd dat het label nog niet in Nederland verkrijgbaar was en mijn tas niet herkend werd door de massa. De tas blijft een tijdloze, trouwe liefde. Op de foto gedragen met andere – net iets minder oude – klassiekers, zoals Patrizia Pepe vest van Aim, 7 for all Mankind van Stylesuite en Uggs.

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *