Maastricht magazine >
fashion-news

Taalbarrière maakt Karim Adduchi modeman

Taalbarrière maakt Karim Adduchi modeman
Artikel begint onder de advertentie

Gisteren opende Karim Adduchi de catwalk van de Amsterdam Fashion Week (AFW). Alleen al het levensverhaal van deze 28 jarige designer maakt dat LovestoHAVE baalt de opening last-minute te missen. In plaats van fashionable late werd het mysterieus afwezig of in stilte niet daar. En dus misten we de creaties van de in Marokko geboren kleermakerszoon.

Tekeningen van Karim Adduchi als communicatiemiddel

Om te kunnen voorzien in het onderhoud van de familie verhuisde de vader van Karim naar Barcelona, terwijl de rest van de familie achterbleef. Karim was nog piepjong toen hij zich bij zijn vader voegde. Hij ging naar school zonder een woord Spaans (of zou het Catalaans zijn) te spreken. Hij gebruikte tekeningen om zich uit te drukken. Zijn leraar was onder de indruk en kwam met het idee om Karim naar the fine arts Cal’Oller institution te sturen om hem een soort van essentieel menselijke taal te laten ontwikkelen. Een taal die communiceren mogelijk maakt zonder worden of context bewustzijn. Er volgde een interessante kunsteducatie, waarbij Karim zich bewust werd van de kracht van zijn eigen werk.

karim Addachi 2016

Instagram foto’s van Farahnu en Arnoul_

Van tekeningen naar fashion

Karim verhuisde in 2010 naar Amsterdam. Hij vervolgde zijn scholing aan de Gerrit Rietveld Academie. Zijn interesse ondertussen getrokken door de modewereld. Wederom succesvol. Want hij mocht gisteren als publiekswinnaar Lichting 2016 ter ere van het tienjarig bestaan van Lichting de eerste officiële show openen. Lichting is de jaarlijkse competitie voor afgestudeerde studenten van de 7 modeacademies in Nederland.

Op de website van Karim Adduchi vind je zijn volledige levensverhaal lezen. Wil jij de AFW bijwonen? Dat kan! Check de site van AFW voor tickets.

Foto boven: Links van Insta VogueTalents en rechts van Stylemyday

 

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *