Maastricht magazine >
fashion-news

Lively Yoga: 1e Hot Yoga studio in Maastricht!

Lively Yoga: 1e Hot Yoga studio in Maastricht!
Artikel begint onder de advertentie

Goed nieuws voor alle yoga fans! Maastricht heeft de eerste Hot Yoga studio! In navolging op Amerika en de Randstad is Maastricht ook klaar voor Hot Yoga. Dat vindt Kelly Hamers en ze heeft het meteen ook geregeld. Deze bereisde yoga teacher kwam terug naar haar roots en zocht met zorg een goede locatie en de beste systemen voor haar eigen studio. Je vindt deze mooie en professionele studio in het stadsdeel Wyck.

IMG_7542

Infrarood panelen zorgen voor de warmte

Hot Yoga moet je niet verwarren met Bikram Yoga, hoewel de bewegingen hier wel van zijn afgeleid. Bij Hot yoga komt de warmte en straling van panelen, die aan het plafond zijn bevestigd. De warmte komt dus van bovenaf via infraroodstraling en werkt intensief op je spieren. De doorbloeding van de spieren wordt beter, je voorkomt blessures of bestaande blessures genezen zelfs sneller. Hot Yoga is geschikt voor jong en oud, beginners of gevorderden. Iedereen heeft hier voordeel van omdat de spieren verlengd worden in tegenstelling tot bij andere sporten. Dus ook voor topsporters is het goed om onder de warmtepanelen te herstellen en weer in balans te komen.

IMG_7534

Geestelijke en lichamelijke ontspanning

Hot Yoga biedt heel veel voordelen: je remt het verouderingsproces en reinigt lichaam, organen en huid. En vergeet vooral niet het spirituele aspect. Je werkt heel bewust aan je ademhaling. Dit helpt ook bij inspanningen in het dagelijks leven of sporters bij het rennen. De bewegingen worden uitgevoerd bij een temperatuur van 40 of 35°C. Verder is er nog Hot Yin en Hot Flow Yoga bij een warmte van 30°C. Wil je hier meer over weten kijk dan op de website en neem een proefles. Naast Hot Yoga kun je ook reguliere yogalessen volgen, zoals Power Yoga of Easy Flow Yoga.

IMG_7540 (1)

Het roer om door het boek ‘Yoga Bitch’

Yoga is ook ‘rust’ en dan denkt Kelly aan pastelkleuren, die ze ook gebruikt voor haar eigen yogakledinglijn. Als we teruggaan in de tijd om te kijken hoe het allemaal begon dan hoor ik dat ze, als styliste in de Randstad, vastliep omdat ze alleen met materialistische zaken bezig was. Welke tas was het beste bij de fotoshoot: een Gucci of een Chanel tas? Dat werk was een superleuke ervaring, maar ze voelde intuïtief dat het roer om moest. Het boek “Yoga Bitch” inspireerde haar om naar Bali te gaan voor een yogacursus. Aanvankelijk ging ze voor zichzelf, maar daar leerde ze dat ze in de wieg was gelegd om yogales te geven.

IMG_7549

Een eigen lijn yogakleding

Tegelijkertijd bleef het aspect ‘kleding’ haar ook boeien. De volgende bestemming was Thailand om haar eigen yogakleding te ontwerpen en produceren. Kelly heeft echt haar hart gevolgd en haar passies samengebracht: ze is yogaleraar met een eigen lijn yogakleding. De jumpsuit was een van haar eerste ontwerpen en is nog steeds een belangrijk item. En ze heeft oog voor comfort, dat is duidelijk. In haar tops kunnen cups geschoven worden en ze heeft een broek ontworpen met een brede band die iedereen past. Zelfs als je zwanger bent of de boel wilt camoufleren. Voor de heren heeft ze een mooi zwart short laten maken.

IMG_7581

De cirkel is rond: genoeg stof voor een boek!

Terwijl ik foto’s maak valt mij op dat de studio zo schoon en verzorgd is. De kleedkamers en de yogazalen zijn spic en span. Het is overduidelijk, Kelly zorgt er voor dat alles klopt. Niet alleen de yogales met haar zorg om blessures te voorkomen, het maatwerk in de kleding, maar ook de omgeving en de styling kloppen. Met veel enthousiasme vertelt ze over haar reis tot nu toe. De bestemming is voorlopig bereikt en ze zou hier ook wel zelf een inspirerend boek over kunnen schrijven. Misschien haar volgende doel?

IMG_7584

Gerelateerde blogs

    Reacties (1)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *