Maastricht magazine >
fashion-news

WEN in Wyck is nieuw en ‘net even anders’

WEN in Wyck is nieuw en ‘net even anders’
Artikel begint onder de advertentie

Goed nieuws voor iedereen die, net als ik, houdt van betaalbare fashion van mooie kwaliteit. De modepareltjes in het midden segment! Wendy Hofman heeft ze voor je samengebracht in haar nieuwe winkel WEN. Een mooie collectie, uitgezocht op kwaliteit, pasvorm en simpele belijningen. De winkel ligt in de gezellige Rechtstraat in Wyck en is een goede aanvulling, want ‘net even anders’.

IMG_0381

Oog voor kwaliteit, pasvorm en simpele lijnen

Als ik bij Wendy ben dan valt me op hoe vaak ze een kledingstuk vastpakt om te laten zien hoe mooi de stof is. Ze heeft echt oog voor kwaliteit en voor merken met een goede pasvorm. Ik zie veel losvallende tops en comfortabele broeken van soepele materialen. Verder een goede balans tussen basics en trendy stukken met een grappig detail. Weinig prints, maar wel hier en daar een fel kleurtje groen of rood. Een mooie mix, die het hippe publiek in Wyck wel kan waarderen. Hippe klanten, maar wel jong én oud.

IMG_0194

Zachte, natuurlijke materialen

Wendy vindt de goede kwaliteit van kleding het allerbelangrijkst. Mooie items van Merino wol en Cupro, natuurlijke stoffen waar ze alles van af weet. Dit heeft ze geleerd tijdens haar eerste baan bij de modezaken van Carita Sutherland in Maastricht. Toen heeft ze leren voelen aan stoffen om de samenstelling te achterhalen. Iets wat ze nu als vanzelfsprekend doet bij de inkoop. En dan de 15 jaar werken bij Vanilia, die haar tot een ervaren styliste hebben gevormd. Nu kan ze haar eigen draai geven aan haar collectie en presentatie, zoals ze zelf zegt.

IMG_0200

De inrichting is eigentijds met warme details

De presentatie is top en er hangt een eigentijdse vibe. De inrichting is clean en de kleding hangt strak, maar er is ook warmte in bloemen en kaarsen. En vooral Wendy is heel warm en spontaan. Je wordt oprecht uitgenodigd om te kijken en te passen. Intussen strooit ze met eerlijke adviezen. Ze heeft snel door wat bij je past en voelt goed aan wat je wil. Natuurlijk hoort daar ook een heerlijk kopje koffie bij.

IMG_0184

De merken zijn ‘net even anders’

We lopen samen de collectie door. Belangrijk zijn de Scandinavische merken, zoals het Deense Coster Copenhagen met eenvoudige organische lijnen en mooie soepele stoffen in natuurtinten. En ze is ook blij met het bekende Deense Designer Remix. Die collectie begint net binnen te komen en valt op door de typische vormen. Jade Twelve is wat meer uitgesproken. Een hoofdzakelijk zwarte collectie van deze ontwerpster uit Amsterdam, waar een glittertje en rood accent zorgen voor een aparte look.

IMG_0192

Ook mooie basics voor hem!

Dan nog een mooi stukje collectie van American Vintage voor heren. Alles voor een complete casual outfit met veel effen, wollen truien. En last but not least: Simple. Een merk voor vrouwen dat veel lijkt op American Vintage met net zoveel mooie basics en ook leuk geprijsd. Dat laatste geldt dus voor bijna de hele collectie. Betaalbare fashion van een mooie kwaliteit. Een echte aanrader! En ga vooral naar WEN voor Wendy, die heeft hart voor haar zaak én voor de klant.

WEN, Rechtstraat 48, 6221 EK Maastricht. Das dus in stadsdeel Wyck. Meer leuke buurtjes in Maastricht ontdekken. Hier vind je de leukste shopadresjes per stadsdeel in Maastricht. En WEN hoort daar in Wyck zeker bij!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *