Maastricht magazine >

 
fashionfashion-news

Fashionable Hospitality City Guides

Fashionable Hospitality City Guides

Mijn oog valt op een nieuwsbericht over de Hospitality Guides in Maastricht. Ze krijgen een nieuw jasje. Niet zo maar een jack, maar een fashionable outfit. Een multifunctionele rood-witte 3-seizoenenjas. Ontworpen door Valéry Fiddelaers van de MAFAD. Dat is de Maastricht Academy of Fine Arts and Design. Hoewel het de jas is die mijn aandacht trekt, blijf ik hangen bij het fenomeen Hospitality Guides en vraag ik me af of alle bewoners van Maastricht dan zo’n rood-witte jas krijgen…

Schermafbeelding 2016-05-14 om 17.43.25

Maastrichtse Hospitality Guides zijn sympathiek

De Maastrichtse gidsen zijn bedoeld om bezoekers te verwelkomen, wegwijs te maken en zich thuis te laten voelen. Voorzien bezoekers van de stad van de Gastvrij Maastricht folder. Een folder met informatie over de verschillende wijken, highlights, wifi hotspots en parkeermogelijkheden.

Als alle inwoners van Maastricht gastvrij verwelkomen

Ik vind het idee mooi hoe de Hospitality Guides de stad een gezicht geven. Een sympathiek concept. Toch vraag ik me ook af waarom er uberhaupt gidsen nodig zijn. Waar is de tijd gebleven dat we elkaar op straat gewoon aanspraken? Zoals ik op LovestoHAVE mijn favoriete adresjes deel, verwijs ik je ook in het echt graag door naar leuke winkels, hotspots en restaurants. En als je de wifi hotspot zoekt en zelf dus even geen verbinding hebt, dan wil ik het op mijn telefoon graag voor je opzoeken.

120.000 fashionable, hospitality guides

Lijkt mij zo gaaf als alle inwoners samen de verantwoordelijkheid van de Hospitality Guides dragen. Maastricht kan dat bovendien als geen ander. Staat bekend om het Bourgondische, gastvrije karakter en het modische straatbeeld. Met een beetje guidance heb je voor je het weet 120.000 fashionable, hospitality guides en zijn die jasjes niet eens meer nodig. We hebben immers de looks en het gastvrijheids-dna.

Het fashionable 3-seizoenenjack

Bezoek jij Maastricht en zie je niemand in zo’n gaaf rood-wit jack, probeer het dan eens. Vraag de eerste de beste voorbijganger gerust naar de weg of naar een leuk restaurant. En mocht je dan een plekje of winkel ontdekken dat ik nog niet ken, laat het me weten voor op LovestoHAVE.

Schermafbeelding 2016-05-14 om 17.44.15

Monique Eillebrecht – docent en ondersteunend coördinator Mode & Textiel (MAFAD):”De samenwerking tussen Gastvrij Maastricht en de mode-afdeling van MAFAD heeft zijn vruchten afgeworpen. Het resultaat is een prachtige 3-seizoenenjas ontworpen en ontwikkeld door 3e jaars modestudent Valéry Fiddelaers. Voor haar was dit project zeer leerzaam omdat zij kon ervaren hoe het proces van schets tot kant-en-klaar product in zijn werk gaat; ontwerpen stopt niet bij de schets. Met dit project verbindt MAFAD zich met Gastvrij Maastricht, maar ook met Mode Maastricht. Zo snijdt het mes aan ‘3’ kanten!”

Valéry Fiddelaers – student (MAFAD): “Het is voor mij als beginnend ontwerpster een unieke kans geweest om voor de Hospitality Guides van Maastricht een multifunctionele jas te ontwerpen. Doordat het een 3-seizoenenjas is, kunnen de Hospitality Guides er het hele jaar mee vooruit. De herkenbare emblemen, opvallende kleuren en reflecterende details maken de jassen tot een unieke eyecatcher!”

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *