Maastricht magazine >
fashion

FB-interview Joline Jolink

FB-interview Joline Jolink

Op haar website lees ik dat sterke vrouwen het label Joline Jolink inspireren. Vrouwen die iets te doen hebben. Voor hen ontwerpt ze realistische mode. Comfortabele ontwerpen voor naar het werk, de supermarkt en op de fiets. Dat Hollandse praktische, no-nonsense karakter kenmerkt ook de mens Jolink. Als ik haar vraag of ik haar op haar Facebook-wall mag interviewen, doet ze graag mee. Mysterieus door haar eenvoud. Joline weet daarmee het Hollandse met-je-kratje-op-de-fiets-over-de-grachten-naar-Marqt-gevoel net iets meer finesse te geven.

Artikel begint onder de advertentie

Die finesse komt terug in haar ontwerpen. Stoffen vormen een belangrijk uitgangspunt. Op haar wall schrijft ze: ‘Deze kies ik twee keer per jaar in Parijs op de Première Vision beurs, waar de hele wereld samenkomt. Ik heb een zwak voor zachte Japanse jerseys en Italiaanse luxe garens.’ Haar persoonlijke musthave van het moment weerspiegelt hoe Joline Jolink stof en garen combineert. Een gestreepte jurk met een spannend, subtiel gebleekt patroon. Samen met een leren jack van Haider Ackermann vormt deze jurk het perfecte huwelijk: ‘Haider Ackermann voegt iets heel stoers en moderns toe aan mijn designs die meer tijdloos en comfortabel te noemen zijn.’

Joline Jolink Haider Ackermann

Gestreepte dress van jersey met boothals. Favoriet van Joline Jolink herself, te vinden in de webshop. Gecombineerd met jack van Haider Ackermann. It’s a like.

Ik vraag of ze naast haar voorliefde voor Japanse jerseys ook de ambitie heeft om de Aziatische markt te veroveren. Joline Jolink lijkt zich in eerste instantie echter vooral op Europa te richten, al is het maar vanwege de andere esthetiek, maatvoering en business. Onlangs werd bekend dat haar tijdelijke winkel in Amsterdam blijft. Mocht ze een tweede winkel openen, staat die wat haar betreft in Rotterdam. Simpelweg omdat zich daar, na Amsterdam, de meeste Joline Jolink fans begeven. Internationaal gezien geeft ze de voorkeur aan het uitrollen van de website. ‘… eventueel met pop-up stores. Ik denk dan aan Duitsland en Scandinavië’, is op haar wall te lezen.

Stilletjes vraag ik me af of het geen domper is dat ze de Dutch Fashion Awards niet heeft gewonnen. Het tegendeel blijkt waar. Ze is vooral trots op de nominatie en vult aan: ‘Wat een top najaar met ook nog een Prix de la Mode van Marie Claire magazine voor mijn entrepreneurship, de jubileumcollectie in onze succesvolle webshop en een eigen winkel in de 9 straatjes.’

Opzoek naar een item van deze succesvolle, Nederlandse ontwerper? Je vindt de, ooit tijdelijke, nu definitief gevestigde winkel van Joline Jolink op de Huidenstraat in Amsterdam. Je kunt ook de labelfinder rechtsboven gebruiken voor het vinden van een verkoopadres.

 

Joline Jolink Facebook-interview

Dit interview is tot stand gekomen op het Facebook-prikbord van Joline Jolink. Wil je het volgende interview al op Facebook volgen? Word dan vrienden met Klientje.

Foto boven: honestly stolen van Joline Jolink op Facebook

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *