Maastricht magazine >
fashion

Givenchy pre-fall 2012: jassen en laarzen

Givenchy pre-fall 2012: jassen en laarzen

De pre-fall collectie 2012 van Givenchy schijnt onder andere geïnspireerd te zijn op paardrijkleding uit de jaren ’70. Door het vele groen en de harde lijnen doet de kleding echter ook een beetje militaristisch aan. De opvallendste items zijn toch wel de jassen en de laarzen. Riccardo Tisci heeft al zijn kennis van herenmode uit de kast gehaald om de jassen voor deze collectie te ontwerpen. Ze zijn tailored en zitten boordevol technieken. Materialen en kleuren worden gemixt, al dan niet met behulp van laagjes. Exemplaren tot net boven de knie, kortje jasjes en een smokingjasje, voorzien van opvallende revers en puntige flappen en kragen.

Artikel begint onder de advertentie

Deze winter zagen we al schoenen met een omslag of met kappen. In de pre-fall collectie van Givenchy kniehoge laarzen met kappen die onderaan wat breder uitlopen, voorzien van een riempje. Door de grote variatie in materialen blijven ze boeien. Benieuwd of we dan toch van enkellaars naar hoge laars gaan volgende winter.

 

givenchy-pre-fall-jasrood Givenchy_prefall2012_laarzen givenchy-pre-fall-2012-kort

Ook de moeite waard om te vermelden is de opvallende striksluiting bij de hals die bij verschillende kledingstukken terugkomt. Het lijkt Tisci’s elegante, oversized variant op de Pussy Bow blouse. Een slimme manier om een eyecatcher te maken die niet over the top is.

givenchy-pre-fall-2012-bowzwart Schermafbeelding 2012-01-17 om 13.32.01 givenchy-pre-fall-bowred

Een collectie vol musthaves, zo zien we ze graag! Je koopt de kleding van Givenchy onder andere bij Stylesuite Femme in Maastricht. Scroll naar beneden voor andere winkels die het merk verkopen.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *