Maastricht magazine >
fashion

Green fashion picks

Green fashion picks

Er zijn al wel wat labels die verantwoord te werk gaan, maar mainstream is het nog steeds niet. De van oorsprong Italiaanse filmproducente Livia Firth, vrouw van acteur Colin Firth, doet ook dit jaar weer een poging om beweging te krijgen in de modewereld met de ‘Green Carpet Challege’. Grote namen als Chanel, Giorgio Armani, Gucci, Stella McCartney, Tom Ford en Yves Saint Laurent hebben zich al aangemeld om eco-couture te ontwerpen voor op de rode loper. Ook in Nederland is er een wedstrijd: ‘The Green Fashion Competition’. De finalisten zijn al bekend, en tijdens Amsterdam Fashion Week strijden zij om de winst.

Artikel begint onder de advertentie

Wij kiezen alvast onze favorieten. Uit categorie 1 is dat SPRB, een label dat oversized vesten en andere grof gebreide kledingstukken verkoopt, gemaakt door Bosnische vrouwen. Zelfs het Parijse L’Eclaireur heeft het merk ontdekt, dus dat zit wel snor.

De producten van SPRB worden op traditionele wijze gemaakt.

In categorie 2 springt O My Bag er voor ons uit. Dit label brengt stoere old-school tassen van eco-leer dat gelooid is zonder chemicaliën. De tassen worden in India gemaakt en zorgen daar voor werkgelegenheid voor minderheden. Er zijn ouderwetse schooltassen, met leuke namen als Dirt Harry en Sleazy Jane, en shoppers.

Dirty_Harry Sleazy_Jane madame_rose1

Van links naar rechts: Dirty Harry, Sleazy Jane en Madame Rose.

Foto boven: Livia Firth in een jurk die zij exclusief voor Yoox maakte.

Nu nog afwachten wie er gaan winnen op 27 januari. Scroll naar beneden voor winkels waar je SPRB te koop is. Denk je o my god, ik wil een O My Bag? Je koopt ze onder andere in de O My Bag / Hout & Nieuw store in de Marnixstraat in Amsterdam. De eco-jurken van Livia koop je online bij Yoox.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *