Maastricht magazine >
fashionmusthaves

Het succes van de iconische Timberland boots

Het succes van de iconische Timberland boots
Artikel begint onder de advertentie

Denk je aan Timberland dan denk je al snel aan de iconische yellow boots die ze verkopen, oftewel de gele veterschoenen. Deze stoere, robuuste schoenen zijn niet weg te denken in de modewereld. Maar waarom zijn deze schoenen zo razend populair? In deze blog nemen we je mee in het succes van de iconische Timberland boots.

Van werkschoen tot mode-icoon

Oorspronkelijk zijn deze populaire Timberland schoenen ontworpen als een stevige werkschoen voor bouwvakkers. Oprichter Sidney Swartz merkte in de jaren ’70 dat er veel vraag was naar waterdichte leren laarzen die lang mee zouden gaan en ontwierp toen de welkbekende 6” boots. In de jaren ’90 ontdekte ook de hiphopwereld deze opvallende schoenen en dat zorgde ervoor dat het een echt mode-icoon werd. De schoenen worden door verschillende grote artiesten gedragen, van Kayne West tot aan Rihanna.

Veranderingen door de jaren heen

Door de jaren heen zijn er verschillende nieuwe versies uitgekomen van het ontwerp maar qua details wordt er maar weinig veranderd aan deze populaire laarzen. Enkele details zijn de zeskantige veterogen, het gele nubuck-leer, de vier rijen stiksels en de volledige waterdichtheid van de laarzen. Naast deze 6” boots zijn ze er nu ook in 8” en zijn de schoenen ook in veel meer kleuren verkrijgbaar dan in de oorspronkelijke geelbruine kleur.

Tijdloze schoenen

De yellow boots zijn nooit echt weggeweest in de modewereld, ze zijn nog steeds razend populair en zullen dit voorlopig ook nog zeker blijven. Juist omdat deze Timberlands anders dan bij andere schoenen zo een breed publiek trekken; van bouwvakkers tot popsterren, het maakt niet uit wie je bent en wat je doet. Deze schoenen zijn ook een echte must voor in je kledingkast, want net als met een basic shirt kun je er namelijk alle kanten mee op! Zowel onder een stoere jeans en jacket als onder een leuk jurkje staan deze schoenen erg gaaf.

Het comfort van de yellow boots

De schoenen zijn gemaakt om lang mee te gaan, dus je kunt veel kwaliteit en comfort verwachten. En hoewel het design dus weinig veranderd is door de jaren heen, zijn de schoenen door technologische verbeteringen alleen nog maar comfortabeler geworden. Daarnaast zijn deze sterke schoenen waterdicht, waardoor het geen kwaad kan als je door de regen loopt.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *