Maastricht magazine >
fashionmusthaves

Hogan: because size matters

Hogan: because size matters

‘Hogans kunnen echt niet meer’, hoor ik iemand zeggen. Met Hogans bedoelt de persoon de alom bekende Interactive. De schoen waar je vanwege de binnenhak ook menig Italiaanse man op ziet lopen. Wie zei er dat size doesn’t matter? Bovendien: Hogan is hot!

Artikel begint onder de advertentie

De rebirth van de Interactive schrijf ik aan een aantal zaken toe. Na de te fijne Bekket wedge sneakers van Isabel Marant willen we maar al te graag sportieve inches. Maar de Bekket is ondertussen zo vaak gekopieerd, dat je zelfs je originele Isabel Marant wedges liever in de kast laat staan. Voor de mini’s onder ons biedt de classic Interactive een goed alternatief om die paar extra centimeters te pakken.

Schermafbeelding 2014-11-13 om 07.49.18

De rebirth van de Interactive schrijf ik ook toe aan de enkellaarsjes met hak waar Hogan vorig jaar hoge ogen meegooide. De laarsjes in suede, leer, lage schacht, tot over de enkels schacht, met veter, zonder veter, in blauw, grijs, bruin, zwart en meer waren niet aan te slepen. Ook dit jaar scoren de enkellaarsjes met elastiek van Hogan goed. Waarom? Omdat ze vooral heel veel draaggemak bieden. De enkellaarzen van Hogan hebben ons doen herinneren hoeveel draagcomfort de Italiaanse schoenspecialist wel niet brengt. Daarmee warme herinneringen aan het Interactive tijdperk van zo’n 15 jaar geleden. En ja, we zitten nu eenmaal in een retrotijd en dus staat de Interactive op de agenda.

Schermafbeelding 2014-11-13 om 07.55.33

De derde reden lijkt de opkomst van de sneaker te zijn. De hunker die zo drie jaar geleden definitief een plaats in het straatbeeld vorm kreeg. De Nike sneaker onder een jurkje naar het werk. Een Adidas onder een fashionable pak. Alleen is die look ondertussen een beetje afgezaagd, bijna kinderachtig. Maar van het bijbehorende comfort nemen we liever nog even geen afscheid. En dan is de Hogan een super alternatief. Fijn op je gymsjoes naar je werk, maar dan net even iets volwassener.

Nu goed. Ik ben voor. Wie zei er dat Hogan echt niet kan? Watch my words. Hogan is hot. Lang leve de Interactive. O ja, scroll naar benenden voor verkoopadressen.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *