Maastricht magazine >
fashionfashion-news

HOT: Ronald van der Kemp Demi Couture

HOT: Ronald van der Kemp Demi Couture

De Nederlandse designer Ronald van der Kemp heeft zijn collectie nog niet goed en wel geshowd of de wereld lijkt in de ban. Met het label RVDK Demi Couture brengt hij een ode aan de sexy Dynasty power vrouw en de femme fatale van Helmut Newton. Ieder stuk van RVDK Demi Couture is voorzien ven een tag ‘With Love’. Daarmee biedt Ronald van der Kemp tegenwicht aan de snelheid van de modeindustrie. ‘With love’ staat voor aandacht.

Artikel begint onder de advertentie

In modeland is Ronald van der Kemp bekent van merken als Céline, Escada en Wolford. Tijdens de haute coutureweek in Parijs presenteerde hij de eerste stukken van zijn eigen collectie RVDK Demi Couture. De reacties zijn lovend.

 

Schermafbeelding 2015-02-15 om 09.34.51

Ronald van der Kemp wil met zijn collectie tegenwicht bieden aan de snelheid van de modeindustrie waar het vaak lijkt op meer van hetzelfde. De basis van zijn ontwerpen zijn bestaande kledingstukken en stoffen (die hij door de jaren heen heeft verzameld) gecombineerd met doeken die Bart Gorter voor hem heeft geweven. Hij wil mode een tweede leven bieden in plaats van steeds opnieuw hetzelfde te produceren. Volgens Van der Kemp gaat de modewereld veel te snel. Waren er ooit slechts twee collecties per jaar, vindt productie nu non-stop plaats. Met RVDK Demi Couture kiest Ronald van der Kemp voor zijn eigen koers, waarbij meer niet beter is – maar beter wel weer. Dat meer zit ‘m in de aandacht, de verdieping. With love!

Ik ben fan! En mijn eerste RVDK aankoop die lange jas tot op de grond. Love it is!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *