Maastricht magazine >
fashiontips

In tenue de ville op het oude honk

In tenue de ville op het oude honk

Het mantelpak en de Hotelschool. Die twee gaan hand in hand. Als hotello is dit misschien wel het belangrijkste atribuut als je aan de opleiding begint. Je weten te kleden op de situatie essentieel. Minstens één keer per week hees ik me wel in tenue de ville. Om een gastcollege bij te wonen, voor een bezoek aan een bedrijf of omdat je gastvrouw in het restaurant van de Hotelschool was. En nog steeds lijkt het tenue de ville de Hotelschool niet te misstaan.

Artikel begint onder de advertentie

Hotello’s en het mantelpak

Als oud-hotello, een titel om hotelschoolstudenten met diploma te duiden, kom ik nog regelmatig op het honk. Ook deze week. Dit keer om als redactielid van het alumniblad van de Hotel Management School Maastricht een vergadering bij te wonen. En hoewel ik daar prima kan verschijnen op mijn sneakers, lonkte mijn nieuwe mantelpak. Terug naar het gevoel van toen.

Tenue de ville is geen streetwear

Hoewel het me overbodig lijkt om uit te leggen wat ‘tenue de ville’ betekent, herinner ik me ook dat dit de eerste weken niet voor iedereen duidelijk was. Soms werd de benaming wel heel letterlijk vertaald naar stadskledij, hetgeen resulteerde in zoveel als streetwear. Maar de hotelschoolstudent leert snel. Op enkele weken transformeerde de outfit naar dat pak voor hem en liepen wij dames in japon (nou ja, jurk) of jasje met rok. Studiegenoot Roel Wolbrink maakte hier zelfs zijn beroep van en schreef Het Blauwe Boekje. In dit boekje omschrijft hij de etiquette voor in het dagelijks leven.

100% Joy in mantelpak

Het mag allemaal wat losser tegenwoordig. En daarmee valt mijn broek met jasje zeker ook onder de noemer mantelpak. Fijnste van al? Ik voel me in mijn pak van Graumann vooral Joy. En natuurlijk had ik mijn pak kunnen opleuken met die witte sneaker, maar ik vind juist mijn new style brogues het pak stoer maken. Beetje de mannenvariant van het tenue de ville. Het zou zomaar streetwear kunnen zijn! Ik hou ervan. Van die kleding waarmee je gekleed voor de dag komt, maar die ook prima geschikt is voor dat minder formele moment.

Mijn pak is van Graumann (met maar liefst heel veel korting gekocht bij Stijl Wyck – aanrader om zo aan het einde van de uitverkoop nog eens door de rekken te gaan – je staat versteld van wat je nog vindt), mijn brogues zijn van Tod’s (nieuwe collectie). Je vindt ze bij Kiki Niesten in Maastricht. Die trui is 80 jaar oud en van de Banana Republic en mijn tas is die good, old it-clutch van Viktor & Rolf.

Ik kocht mijn Tod’s bij Kiki Niesten. Scroll naar benenden voor overige verkoopadressen. Ook nice, je kunt op de Hotelschool Maastricht ook overnachten. In het oude kasteel (uhh, château) bevindt zich het Teaching Hotel met wel hele gave designkamers. Een kamer boeken kan via de website van de Hotelschool. Misschien kom je er de hartelijke student wel tegen die voor mij de foto’s maakte. En anders ontmoet je zeker een andere blije student!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *