Maastricht magazine >

 
fashionfashion-news

Joelle Boers en Bregje Cox presenteren IINUA tijdens AFW

Joelle Boers en Bregje Cox presenteren IINUA tijdens AFW

We volgen textielontwerpster Joelle Boers al een tijdje. Omdat we haar een gaaf mens vinden, maar vooral omdat ze de mooiste prints ontwerpt. Op de catwalk van FashionClash in Maastricht showde zij onder de naam IINUA het resultaat van haar prille samenwerking met fashion designer Bregje Cox. Tijdens Fashion LAB, het platform dat de Amsterdam Fashion Week catwalk vrijmaakt voor jong talent, zet het mode-duo een collectie neer die ze zelf omschrijven als stone-camouflage.

De collectie van Joelle Boers en Bregje Cox vertelt een modern verhaal. In een tijd van modern civilalization ziet het designer-duo het als een noodzaak om balans te vinden tussen human nature en modern live. De ontwerpen met stone-camouflage print sluiten bij de ambitie aan.

JOELLE_BREGJE_AFWS15_267JOELLE_BREGJE_AFWS15_235
 JOELLE_BREGJE_AFWS15_184 JOELLE_BREGJE_AFWS15_149

Voor de AFW show werkte IINUA samen met schoendesigner Chris van den Elzen. Zijn Excidium schoen is een stukje 3D hightech dat past bij het label IINUA. Chris van der Elzen heeft net als Joelle Boers en Bregje Cox een voorliefde voor esthetiek en technologie.

JOELLE_BREGJE_AFWS15_383

Links: Bregje Cox / Noir Near Future, rechts: Joelle Boers / Joelle Boers Studio

Fotografie: Peter Stigter

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *