Maastricht magazine >
fashiontips

Joelle Boers: prints en designerstukken

Joelle Boers: prints en designerstukken

Joelle Boers is textielontwerpster, ze ontwerpt prints voor mode, interieur textiel en lifestyle producten. De dessins zijn edgy en hebben een geometrisch karakter. Soms abstract, de andere keer met fotorealistische elementen. Altijd met een achterliggend verhaal. Vanuit de print werkt de ontwerpster vervolgens toe naar een product. Van iPhone cases en kussens tot shirts en zijden sjaals.

Artikel begint onder de advertentie

Bij het maken van haar producten kijkt Joelle echter niet alleen naar het esthetische aspect. Ze maakt namelijk fair trade producten. Alles wordt handgemaakt in Nederland, ze gebruikt ecologische inkten en 100% biologisch katoen. Ook de cases voor iPhone en iPad zijn helemaal verantwoord en gemaakt van gerecycled plastic. Bovendien wordt alles in kleine oplagen geproduceerd, wat betekent dat je met een Joelle Boers altijd een limited edition in huis haalt.

JoelleBoers-cosmictropicalia-scarf _JOP0970lovestohave-ontwerpersWEB

Links een sjaal met insecten die Joelle vorig jaar maakte, rechts draagt de ontwerpster een top met kevers uit de AW 2013 collectie van Lanvin.

Joelle heeft een voorliefde voor designeritems, het is dan ook niet verwonderlijk dat we de ontwerpster ontmoeten bij Kiki Niesten in Maastricht. In de kast van Joelle vind je heels van Louboutin en Chloé’s Buckle Boots. Daarnaast tassen van Alexander Wang en Balenciaga. Tegen deze twee laatstgenoemde labels kijkt de ontwerpster op vanwege de sterke printcollectie. Ze hoopt dat haar ontwerpen uiteindelijk een soortgelijke status krijgen. Dat mensen ze kopen om ze jarenlang met liefde te dragen.

_JOP0973lovestohave-ontwerpersWEB JoelleBoers-scarf

Links Joelle Boers bij Kiki Niesten in een kokerrok en jas met bijzonder silhouet van Balenciaga. De hakken zijn van Prada. Rechts een zijden sjaal met print van Joelle.

Joelle Boers neemt deel aan het Ontwerper / Ondernemer project van de gemeente Maastricht. Haar ontwerpen vind je in de FASHIONCLASH pop-up store aan de Maastrichter Smedenstraat. Scroll naar beneden voor meer informatie over Kiki Niesten.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *