Maastricht magazine >
fashion

Leren pijpen?!

Leren pijpen?!

We zagen het afgelopen najaar. Halle Berry, Elle Macpherson, Kate Moss, Gwyneth Paltrow en nog veel meer beroemdheden in de vaak net iets kortere zwarte leren broek, de zogenaamde cropped leather trousers. Ondertussen is zwart leer niet meer weg te denken uit onze walkin closets. Liefst bezitten we meerdere varianten. Van model legging tot 5 pocket en als het even kan in verschillende lengtes. Overdag met Converse of ballerina, ‘s avonds met peep toe of enkellaarsje. Liever met broques, wat jij wil!

Artikel begint onder de advertentie

Als je in jouw kast maar ruimte hebt voor één pair, gaat mijn voorkeur naar de skinny leather pants van Helmut Lang. Net iets minder maillot-achtig dan een legging, net iets minder body dan de aanwezige 5 pocket.

Mijn devies? Gooi een oude broek weg en trakteer jezelf op twee nieuwe, leren exemplaren. Een zwart, cropped exemplaar van Isabel Marant mag nu eenmaal niet in jouw garderobe ontbreken. Natuurlijk is een rood exemplaar van Isabel Marant ook de moeite waard. Maar wanneer we dan toch opeens kleur overwegen, die rode 5 pocket stretch van Current/Elliott is misschien wel mijn grootste favoriet van het moment. Misschien kies ik ‘m dan toch wel in het groen.

 

Halle_Berry_leren_broek1 Kate-Moss-Soan-Trousers-e1307043723367 Gwyneth_paltrow_leren_broek1

Halle Berry, Kate Moss en Gwyneth Paltrow met leren broek.

Wanneer je de 5 pocket in the pocket hebt, dan is het tijd voor die legging van leer. Je moet er misschien even een etentje of twee voor laten, niet alleen om er in te passen – ook omdat het ding nogal aan de prijs is. Maar ach joh, wat kan het je schelen, want dan ben je wel de gelukkige bezitter van de leren stretch legging van The Row.

Helmut Lang stretch leather skinny pants Current Elliott leren broek rood Current Elliott leren broek groen The Row Occayne stretch leather legging

Van links naar rechts: skinny van Helmut Lang, 5 pocket in rood en groen van Current/Elliott en legging van The Row.

Foto boven: Isabel Marant

Scroll naar beneden voor verkoopadressen van Isabel Marant. Kleding van Helmut Lang is onder andere verkrijgbaar bij Net-a-Porter. Interesse in een ander merk? Gebruik dan de labelfinder rechtsboven.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *