Maastricht magazine >

 
fashionfashion-news

Luxe warenhuis Haussmann in Amsterdam

Luxe warenhuis Haussmann in Amsterdam

Kijk, dat is het betere nieuws. Hoewel de Bijenkorf de laatste jaren de luxe koers duidelijk heeft aangezet, krijgt Amsterdam er een mega luxe warenhuis bij. Eigenlijk werd het ook wel tijd. Welkom Haussmann aan het Rokin. We kunnen niet wachten tot jij je deuren opent.

Sinds Metz en de Bonneterie niet meer bestaan, heeft Amsterdam het qua warenhuis slecht te stellen. Gelukkig hebben we de Bijenkorf nog. Maar in vergelijking tot de wereldsteden is het in Amsterdam slecht gesteld. Het boetiek warenhuis Haussmann dat in september 2016 aan het Rokin opent, brengt hier verandering in.

Het betreft een initiatief van een aantal Nederlandse investeerders. Zij constateerde dat Nederland achterblijft en zijn overtuigd van het potentieel. De ambitie van Haussmann is om de convenionele warenhuizen achter zich te laten met een kalitatief hoogwaardig aanbod (food en non-food), innovatieve service-concepten en de nieuwste technologie. Voorbij komen beloftes als valetparking en Schiphol-drop-off voor wachtende reizigers. het nauw samenwerken met lokale toelevranciers staat tevens hoog op het lijstje.

Ik kijk uit naar de food-hall. Of wordt het toch het restaurant met uitzicht op de hele stad…

Eerdere artikelen over warenhuizen op LovestoHave

Foto boven: impressie Rijnboutt Arcitecten. Meer lezen over Haussmann? Zie artikel in het Parool van 9 mei 2015.

Gerelateerde blogs

Reacties (0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *