Maastricht magazine >
fashiontips

Maatje meer: stijladvies

Maatje meer: stijladvies
Artikel begint onder de advertentie

Winkelen met een maatje meer kan soms best frustrerend zijn. De rekken hangen vol met strakke kleding en kleine maatjes, maar niet iedereen heeft maatje 34 of 36. Sterker nog: het aantal mensen met een grotere maat groeit snel. De gemiddelde maat van de Nederlandse vrouw is maat 42.

Heb jij ook een maatje meer en kun je nog wel wat tips gebruiken over hoe je je kleding het beste kunt stijlen? In deze blog geven wij je graag wat tips.

Ken je figuur

Allereerst het belangrijkste punt: ken je figuur en kleed je daar naar. Weet je nog niet wat voor figuur jij precies hebt? Lees dan ook mijn eerdere blog over de verschillende type lichaamsfiguren. Het is makkelijker shoppen als je weet wat jouw figuur goed zal doen en wat juist helemaal niet.

Er is maar één jij

Iedereen is anders, bij de een kan iets helemaal geweldig staan wat een ander juist totaal niet kan hebben. Kijk goed naar wat past bij jou en voel je niet verplicht om aan alle modetrends mee te doen. Je kan het hebben of niet.

Benadruk je beste punten

Laat zien waar je trots op bent door je beste punten te benadrukken. Ben je trots op je taille? Of toch meer op je benen? Show deze dan! Draag je kleding met trots, straal zelfverzekerdheid uit.

Breng kleur in het leven

Niet alles hoeft zwart. Ze zeggen wel altijd dat zwart afkleed maar dat betekent niet dat er geen kleur in je kast mag hangen. Zwart is wat sober, terwijl kleur juist vrolijk maakt. Koop dus gerust juist wat mooie, kleurrijke kleding. Benadruk vooral je goede punten met kleur zodat hier de focus naar toe gaat. Draag bijvoorbeeld een kleurrijke riem of een riem met een leuk patroon om je taille als je hier blij mee bent.

Het gebruik van printjes

Let op met prints: door grote prints lijk je vaak voller dan met kleine prints. Verder maken horizontale strepen je breder, terwijl je door verticale strepen juist weer slanker en ook langer lijkt.

Weet je maat

Koop geen te kleine kleding, maar ook niet té oversized want beide doen je figuur geen goed. Zorg er daarom voor dat je de juiste maat kleding koopt. Staar je hierbij niet blind op het getal: het gaat er om dat de kleding goed zit, en bovendien kan de maat per merk verschillen.

Draag het juiste ondergoed

Het juiste ondergoed dragen is voor iedereen belangrijk, maar voor mensen met een maatje meer misschien nog wel extra. Zeker als je wat grotere borsten hebt is het belangrijk dat deze goed ondersteund worden om zo ook nek-, schouder- en rugklachten te voorkomen.

Ook een juiste onderbroek doet veel voor je figuur. Zorg ervoor dat je geen onderbroek koopt die afknelt. Neem eens een kijkje naar corrigerend ondergoed. Je goed voelen in je ondergoed is al een grote eerste stap!

Gebruik sieraden

Maak gebruik van accessoires. Zorg dat de aandacht hier naartoe gaat. Heb je een mooie decolleté, benadruk deze dan door een mooie ketting om te doen. Heb je dikke polsen? Versier deze dan met wat armcandy. Let op: ga niet overdrijven.

Hakken

Als het lukt (en je het zelf ook wilt) draag hakken, eventueel sleehakken. Door hakken sta je toch net wat eleganter en lijken je benen wat langer. Dit heeft vaak een positief effect voor je figuur!

Doe wat goed voelt

Last best: draag waar jij je goed in voelt! Het draait tenslotte om jou. En voel jij je goed, dan straal je vaak ook meer zelfvertrouwen uit. Dit voelt je omgeving ook!

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *