Maastricht magazine >
fashion

Maison Martin Margiela finds plastic fantastic

Maison Martin Margiela finds plastic fantastic

“Het is een boodschap van duurzaamheid, maar met humor. We moeten nadenken voor we iets zomaar weggooien”, aldus curator Matilda McQuaid.

De wintercollectie van Maison Martin Margiela kenmerkt zich door een eigen persoonlijke zoektocht naar kleding die breekt met alle codes en regels. Ster in deze collectie is de broek die als het ware wordt gehalveerd. Alleen de voorkant blijft bestaan. De achterkant is een sluier van ongrijpbare organza die schalks langs de benen van de modellen strijkt.

De bovenkleding heeft meer volume. Vooral de mouwen zijn opvallend groot met aan de achterkant een verrassend ‘soufflé’ effect. Andere truien en bloezen zijn daarentegen van achteren juist zo hoog uitgesneden dat alleen de schouder en bovenrug bedekt zijn. De bontjassen stralen een ongekende luxe uit. Ze lijken de modellen als pantsers te beschermen en te verbergen. De mouwen en mega-capuchons versterken het bizarre ‘pantser’-effect.

De collectie van Maison Martin Margiela is verkrijgbaar bij Wendela van Dijk te Rotterdam en Van Ravenstein en SPRMRKT in Amsterdam.

MartinMargiela_01 MartinMargiela_02 MartinMargiela_03
MartinMargiela_05 MartinMargiela_041 MartinMargiela_061
MartinMargiela_07 MartinMargiela_08 MartinMargiela_09

Catwalkbeeld van Maison Martin Margiela

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *