Maastricht magazine >
fashion

Maison Martin Margiela finds plastic fantastic

Maison Martin Margiela finds plastic fantastic

Plastic fantastic moet Maison Martin Margiela hebben gedacht. Het Belgische modehuis maakte een bontjas uit bijna 30.000 plastic strootjes waarmee prijskaartjes aan kleren worden bevestigd.

Milieubewust of een statement. Het kostte het team van het Belgische modehuis meer dan 42 uur om alle plastic strootjes op een leren jas te naaien. Het resultaat is een sterk staaltje optisch bedrog, dat opgenomen is in Cooper Hewitt’s National Design Triennial in New York én haalde het lijstje van de top 50 beste uitvindingen van het jaar van Time Magazine.

Artikel begint onder de advertentie

“Het is een boodschap van duurzaamheid, maar met humor. We moeten nadenken voor we iets zomaar weggooien”, aldus curator Matilda McQuaid.

De wintercollectie van Maison Martin Margiela kenmerkt zich door een eigen persoonlijke zoektocht naar kleding die breekt met alle codes en regels. Ster in deze collectie is de broek die als het ware wordt gehalveerd. Alleen de voorkant blijft bestaan. De achterkant is een sluier van ongrijpbare organza die schalks langs de benen van de modellen strijkt.

De bovenkleding heeft meer volume. Vooral de mouwen zijn opvallend groot met aan de achterkant een verrassend ‘soufflé’ effect. Andere truien en bloezen zijn daarentegen van achteren juist zo hoog uitgesneden dat alleen de schouder en bovenrug bedekt zijn. De bontjassen stralen een ongekende luxe uit. Ze lijken de modellen als pantsers te beschermen en te verbergen. De mouwen en mega-capuchons versterken het bizarre ‘pantser’-effect.

De collectie van Maison Martin Margiela is verkrijgbaar bij Wendela van Dijk te Rotterdam en Van Ravenstein en SPRMRKT in Amsterdam.

MartinMargiela_01 MartinMargiela_02 MartinMargiela_03
MartinMargiela_05 MartinMargiela_041 MartinMargiela_061
MartinMargiela_07 MartinMargiela_08 MartinMargiela_09

Catwalkbeeld van Maison Martin Margiela

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *