Maastricht magazine >
fashiontips

Marsha Kessels en de brillen van Rolf

Marsha Kessels en de brillen van Rolf

Sieradenontwerpster Marsha Kessels draagt geen bril. Het weerhoudt haar er echter niet van ons mee te nemen naar Siefers Opticum. En wel voor de brillen van Rolf, die haar niet meer loslaten sinds zij ze zag in de etalage van de optiekzaak in de Stokstraat te Maastricht. Brillen die geheel gemaakt zijn van hout, zelfs de scharniertjes. Ambacht blijkt de gedeelde waarde tussen de sieradenontwerpster en de brillen van Rolf.

Artikel begint onder de advertentie

Ook Marsha richt zich namelijk helemaal op de natuur in haar werk. Niet alleen het uiterlijk van de natuur of de structuren en patronen fascineren haar. Het is ook haar belangrijkste bron voor materialen. De ontwerpster maakt namelijk sieraden die voornamelijk bestaan uit natuurlijke materialen zoals hout of steen. Hiernaar gaat ze zelf op zoek in het bos. Ook de pigmenten waarmee ze de sieraden verft zijn afkomstig uit de natuur.

_JOP0783LovestohaveWEB _JOP0804LovestohaveWEB

Links Marsha met bril van Rolf, rechts een gedeelte van het assortiment houten brillen bij Siefers Opticum.

Vervolgens bewerkt Marsha de materialen op ambachtelijke wijze tot draagbare sieraden. Kettingen, ringen en armbanden waardoor je de natuur weer op een andere manier beleeft. En dat geldt ook voor de beleving en vervaardiging van de brillen van Rolf. Een speciaal en bewerkelijk proces, waar je waarschijnlijk alleen geduld voor op kunt brengen als je een passie voor natuurlijke materialen hebt. Maar ook als klant is het even wachten, want de levertijd van zo’n bril kan oplopen tot enkele maanden. Gelukkig voor ons heeft Marsha wel nog een kleine voorraad!

_JOP0809LovestohaveWEB

Houten bril van Rolf met Stillness of Nature ketting en Comined Nature ring van Marsha Kessels.

Marsha Kessels neemt deel aan het Ontwerper / Ondernemer project van de gemeente Maastricht. Je vindt haar sieraden in de FASHIONCLASH pop-up store aan de Maastrichter Smedenstraat. Scroll naar beneden voor meer informatie over Siefers Opticum.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *