Maastricht magazine >
fashion

Mayer: vrouwelijk, vindingrijk & verantwoord

Mayer: vrouwelijk, vindingrijk & verantwoord

Christine Mayer woont en werkt in Berlijn en is eigenaar en designer van het label MAYER. Peace Collection. Ze studeerde modevormgeving aan de Universiteit van toegepaste wetenschappen in Hamburg en al tijdens haar studie ontwierp ze kostuums voor talrijke opera’s in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. In 2004 won ze twee fashion awards in Berlijn en dat gaf haar dat extra zetje in de rug om haar eigen label te starten. Vorig jaar bezocht ik haar stand op Premium in Berlijn en ik werd op slag verliefd op haar jasjes. De ontwerpen van Christine herken je uit duizenden. Stoer en vrouwelijk tegelijk. Bovendien erg mooi, en niet alleen vanwege de ontwerpen.

Artikel begint onder de advertentie

De kledingstukken van MAYER. Peace Collection vertegenwoordigen steeds de combinatie van mode, liefdadigheid en de transformatie van recycled materiaal. Elk materiaal heeft al een heel leven achter de rug. Zo werkt Christine bijvoorbeeld met antieke linnen lakens en bloemzakken, kussenslopen, militaire tenten, kleding en plunjezakken. In haar nieuwste collectie is zelfs zeewier verwerkt. Verzin het maar!

Christine gebruikt ook oude jeans als basismateriaal. Zelf zegt ze daarover: “Denim is ruw en tegelijkertijd heel duurzaam. Het is een klassieker die heel spannend is om te transformeren. Ik werd geïnspireerd om denim te gebruiken omdat denim mij de mogelijkheid biedt om met een krachtige, sterke stof – gecombineerd met mijn vrouwelijke ontwerpstijl – een prachtig contrast neer te zetten.” De jasjes van gerecycled jeans zijn dan ook mooi getailleerd.

De ontwerpster gunt oude materialen een tweede kans door het op een positieve manier te transformeren tot een nieuw vrouwelijk kledingstuk. Handgemaakt en voor het goede doel. Want ze gunt tegelijkertijd kinderen in moeilijke omstandigheden een welverdiende eerste kans op een beter leven. Daarover zegt Christine: “Everything we do is about love. Everything we give will flow back to us in a multiplicative manner. That is why part of the earnings of MAYER. Peace Collection inures to the benefit of various charity projects for children in Nepal and India. The focus of MAYER. Peace Collection constantly lies on the human being and the soul.”

Ik viel al voor haar ontwerpen maar dit verhaal maakte het af. Hier wil ik graag mijn steentje aan bijdragen, en dus zijn de jasjes van MAYER. Peace collection te koop bij D E N A M E.

MAYER.-Peace-Collection_Summer-2012_3-682x1024 small1 MAYER_Lookbook_fw20122013_03_kl_k_Page_05-718x1024 small MAYER_Lookbook_fw20122013_03_kl_k_Page_11-718x1024 small1

Looks uit de MAYER. Peace Collection SS 2012 en AW 2012 / 2013.

Foto boven: MAYER. Peace Collection FJ 6 denim mix jasje 

(Foto’s van Billy & Hells)

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *