Maastricht magazine >
fashion

Meet Twin Couture’s denim trench coats

Meet Twin Couture’s denim trench coats

Twin Couture is een verfrissend nieuw label met een stevig concept. Mode, denim en eco gaan hand in hand. De Nederlands-Britse tweeling Abigail en Lavinia Bakker startten het label Twin Couture in 2010 en presenteerden onlangs hun derde collectie. Wat direct opvalt is hun lef en overtuiging van het goede en vooral hun gevoel voor fijne outfits.

Op de eerste plaats hoef je volgens de tweeling niet direct dieronvriendelijk te zijn om fashionable voor de dag te komen. Hoe onbewust ik dagelijks leer draag, hoe bewust zij hier verandering in willen brengen. Zonder te preken, die behoefte hebben ze niet. Ze volgen gewoon hun gevoel. Alle denim en andere materialen die zij gebruiken zijn 100% milieu-, mens- en diervriendelijk. Met als topstuk in hun laatste collectie een jas gemaakt van boomschors, het nieuwe suède, afkomstig uit Oeganda.

Een bijzonder label van twee bijzondere zussen die blijk geven van hun liefde voor denim door af te stappen van het gebruikelijke. Want bij Twin Couture tref je alles van denim aan, behalve de bekende five-pocket jeans.

Artikel begint onder de advertentie

 

In plaats daarvan vind je er verrassend verfijnde denim-mode. Elk ontwerp is er in een Edgy en in een Classy uitvoering. Precies zoals de karakters van de tweeling. Want hoewel ze qua uiterlijk op elkaar lijken zijn hun karakters niet hetzelfde. Abigail, 7 minuten ouder, is de rebel en doet voor ze denkt. Edgy dus. Lavinia is meer ingetogen, denkt voor ze doet en vertegenwoordigt de Classy lijn. Een goed voorbeeld zijn de jackets van Twin Couture. De Edgy Jacket is zwart en heeft een stoere leatherlook. De Classy Jacket is blauw en heeft een meer sophisticated uitstraling. Beide varianten hebben echter een prachtig vrouwelijk silhouette en zitten fantastisch door de stretch die in de denim verwerkt is.

Dename_Twin_Couture_Edgy Dename_Twin_Couture_Classy

Twin Couture jackets uit de huidige wintercollectie zijn nog heel even te koop.

Twin Couture ss12_edgy_coat_1 te koop @ D E N A M E - room for denim2 Twin Couture ss12_classy_coat_1 te koop bij D E N A M E - room for denim

Twin Couture Edgy en Classy trenchcoats uit de zomercollectie van 2012, binnenkort te koop.

Foto boven: de Twin Couture Classy coat gemaakt van boomschors uit komende AW 2012 / 2013 collectie.

Dus ben je edgy of juist meer classy? Bij Twin Couture slaag je altijd. En voel je je zoals ik, de ene keer edgy en de andere keer meer classy? Dan hoop ik voor je dat je beter kunt kiezen dan ik!

Twin Couture koop je online bij D E N A M E.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *