Maastricht magazine >
musthaves

A tribute to Clio Jewelry

A tribute to Clio Jewelry
Artikel begint onder de advertentie

Deze blog is eigenlijk een cadeautje voor Bert Dassen en Patrice Beks, de eigenaars van Clio Jewelry in Maastricht. Want dit jaar bestaat Clio 40 jaar! En er is nog een lustrum, omdat Bert en Patrice 5 jaar geleden de zaak volledig hebben overgenomen van Camille Henfling, de oprichter van Clio. Dus nu verdienen zij de spotlights, want zij zijn de pijlers die er voor zorgen dat Clio een topzaak is én blijft. Clio heeft alle hobbels doorstaan, zoals de vele ontwikkelingen in de detailhandel en de kredietcrisis. Zonder grote transformaties door de jaren heen is de zaak heel eigentijds en authentiek. Zo herkenbaar ook door de patchouli geur, als je de zaak binnenstapt. Maar het allersterkste punt van Clio is de unieke, internationale collectie.

IMG_7304

Persoonlijk contact met de designers

Bert en Patrice zijn dus zowat hun hele leven verknocht aan juwelen en bovendien heel creatief. Bert zorgt voor de styling en Patrice is edelsmid. Ze gaan vaak op reis want ze willen niet alleen zelf inkopen, maar ook de designers persoonlijk ontmoeten. Die designers kiezen ze heel gericht en met zorg uit. Hun voorkeur gaat uit naar designers, die zelf alles met de hand maken en kleine, unieke collecties hebben. Maar ook een label als Isabel Marant mag niet ontbreken en is met de high end fashion juwelen een belangrijk onderdeel van de collectie.

IMG_7302

Een internationale sieradencollectie

Wat is zo uniek aan Clio? Het is geen traditionele juwelier en geen bijouterie, dus dat is al bijzonder. Bovendien zijn alle sieraden van zilver, brons, goud, edel- of halfedelstenen. Verschillende type sieraden komen hier samen vanuit de hele wereld: het Nederlandse Gem Kingdom is stoer en robuust, Petra Reijrink, ook uit Nederland, recycled antieke juwelen, dus van alles 1 stuk (zie titelfoto), 5 Octobre en Isabel Marant uit Frankrijk zijn heel fijntjes en vrouwelijk, het Scandinavisch merk Jane König is eenvoudig met een strak design en in de aparte sieraden van Jane Diaz uit New York zie je haar samenwerking met Nepalese edelsmeden terug. Dit is slechts een greep uit de wereldse collectie, die als zodanig uniek is voor Nederland!

IMG_7273

Het hart van Clio

Clio is dus zeker een must tijdens een stedentrip in Maastricht. Maar er is gelukkig ook een vaste klantenkring en dat is al 40 jaar zo. Dat gaat van generatie op generatie, van moeder op dochter. De sieraden blijven mooi, de hoge klantvriendelijkheid en de goede after sales, dit zijn de elementen die er voor zorgen dat je terugkomt bij Clio. Als je een feestje hebt of als je deze zomer ook weer een paar mooie statement oorbellen wil (ja die komen weer terug!), dan moet je sowieso naar Clio. Naast sieraden vind je er ook de niche parfums Von Eussersdorff, mooie stoffen tassen met prints, shawls en veel meer accessoires. In alles zit het hart van Clio, ofwel het hart van Bert en Patrice.

Je kunt Clio volgen op Facebook en Instagram. Scroll naar beneden voor meer informatie over de winkel.

IMG_7289

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *