Maastricht magazine >
musthaves

Cadeautip: een houten horloge

Cadeautip: een houten horloge
Artikel begint onder de advertentie

De herfst is inmiddels echt begonnen, een tijd om weer lekker de bossen in te trekken. In deze blog gaan we een hele andere blik werpen op het gebruik van hout, namelijk een houten horloge. Een horloge is een accessoire die niet kan ontbreken bij een goede outfit.

Ondanks de populariteit van smartphones waar je ook de tijd op kunt zien, is het dragen van een horloge niet weg te denken. Ik ga wat dieper in op een nieuwe trend en prachtige cadeautip voor de komende feestdagen: een houten horloge. Een tip voor vrouwen en mannen, voor jong en oud. In deze blog zal ik vijf redenen geven waarom een houten horloge een van de beste fashion artikelen is.

Greenwatch “Nova” met ebbenhout

1. Houten horloges zijn goed voor het milieu

Houten horloges zijn eco-vriendelijke producten, iets waar de meeste merken keihard aan proberen te werken. Elk horloge is volledig chemisch vrij en wordt alleen gemaakt van natuurlijk hout. Door het dragen van een houten horloge laat je dus duidelijk zien dat je om het milieu geeft. Tevens plant een merk als Greenwatch voor elk verkocht horloge een boom terug in hun productie gebied in China. Hierdoor plant je bij een aankoop veel meer hout terug dan nodig is geweest voor het horloge.

Hout staat niet alleen bekend om zijn prachtige verschijning in onder andere meubels, maar ook om zijn natuurlijke en duurzame uitstraling. Vergeet niet dat hout enorm sterk is, al lijkt het misschien niet zo bij deze horloges, toch zijn ze bijna niet te breken. Met name de “zwaardere” houtsoorten zoals ebbenhout. Wat wil je nog meer? Het is een prachtig duurzaam product met uitstraling, wat ook nog eens CO2 negatief is!

Greenwatch “Diamond Eikenhout” met eikenhout

2. Een houten horloge is stijlvol

Mocht je al overwegen een houten horloge aan te schaffen, wees dan wel voorbereid. Het aantal vragen en complimenten die je krijgt over je horloge zal echt toenemen. Het is een product dat nog niet “standaard” is, waardoor het horloge opvalt en mensen vooral vragen of het wel echt hout is.

Daarnaast passen de verschillende houtsoorten zoals bamboe, ebbenhout en eikenhout bij elke outfit. Het hangt puur af van welke uitstraling je wilt hebben bij je outfit. Denk bijvoorbeeld aan een licht blouse met een zebra houten horloge, hoe stijlvol is dat? Of een rode warme trui met een heel licht horloge van eikenhout. Elke combinatie is mogelijk, maar stijlvol is een houten horloge gegarandeerd.

Greenwatch ”Lady” met eikenhout en “Timer Zebra” met zebra hout

3. Last van een metaalallergie? Hout helpt!

Heb je last van een metaalallergie waardoor je geen metalen of aluminium horloges kan dragen, dan is hout de oplossing voor jou. De sluitingen zijn gemaakt van nikkelvrij materiaal en de rest van het horloge is volledig van hout gemaakt. Hierdoor kunnen mensen met een metaalallergie eindelijk een horloge dragen die bij hen past.

Greenwatch “Timer Zwart” met ebbenhout

4. Persoonlijker dan ooit, graveer jouw horloge

Steeds vaker zie je dat producten persoonlijker gemaakt kunnen worden. De coca cola blikjes met jouw eigen naam erop is een van de vele duizenden voorbeelden. Maar vaak blijft het bij een naam. Een houten horloge graveren bij Greenwatch is toch wel iets anders. Hier kun je een eigen boodschap met icoontjes laten graveren. Het kan voor jezelf zijn met jouw levensleus of als cadeau aan iemand. Een speciale datum voor bijvoorbeeld een trouwerij of een uitdrukking om jouw liefde te tonen aan iemand. Hoe persoonlijker, hoe mooier het cadeau.

Greenwatch "Timer Zebra" met zebra hout
Greenwatch “Timer Zebra” met zebra hout

5. Vele vormen en maten te krijgen, past altijd

Een houten horloge komt in vele verschillende houtsoorten, maten, uurwerken en formaten. Een gemiddelde diameter van een mannen horloge is 42mm en voor dames is dit 35mm. Uiteraard heeft iedereen een eigen voorkeur, of je bijvoorbeeld liever een heel groot horloge hebt of juist klein. Denk ook goed na over welk soort hout je wilt hebben. Wat voor kleur kleren draag je vaak, wat matcht daar goed bij en zorgt ervoor dat je het horloge altijd kunt dragen?

Het uurwerk van het horloge is ook cruciaal, let hier goed op. Meeste horloges komen met een batterij welke gemakkelijk te vervangen is, maar er zijn ook automatische uurwerken te verkrijgen, zoals het Java model van Greenwatch. Deze laden een klein batterijtje op door middel van armbewegingen. Prachtig om het uurwerk volledig te zien bewegen, maar vaak wel een stukje prijziger (Java – € 175).

Greenwatch “Lady” met eikenhout

Overtuigd om eens te kijken naar een houten horloge? Bekijk de volledige collectie van Greenwatch  waar zowel heren als dameshorloges te vinden zijn mét mogelijkheid om te graveren. Je hebt al een horloge vanaf € 49,95 inclusief bezorgkosten.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *