Maastricht magazine >

 
musthaves

Hector’s te gek

Hector’s te gek

Vier dagen Preuvenemint. Vier dagen mensenmassa op het Vrijthof. Vier dagen staan. En op dag vier weet ik het. Ik had die Hector’s dus willen hebben. Of eigenlijk die LdiR’s. LdiR staat voor L’Artigiano di Riccione, hetgeen handgemaakt in Riccione betekent.

Riccione is het Italiaanse plaatsje waar vandaan de laarzen zijn overgewaaid naar Ibiza. Althans, dat zeggen sommigen. Anderen beweren dat de Hector het origineel is en dat in Riccione de productie is overgenomen van de Hector, de laars die oorspronkelijk door een zongebruinde man op de stranden van Ibiza met de hand werd gemaakt.

Liet mijn Hector’s op Ibiza staan. Waarom weet ik eigenlijk ook niet. Misschien juist omdat ze zo ontzettend leuk zijn. Misschien ook omdat half Laren er al op lijkt te lopen. Wellicht ook omdat het een te voor de handliggende nieuwe trend is. Spotte ze voor het eerst op het strand. Op Ibiza momenteel weinig slippers. De Ibizalaars is het die je onder je zomerse outfit en naar het strand draagt. En anders kan een World Family Ibiza boot er ook nog mee door.

De zon heeft de afgelopen dagen amper geschenen en toch miste ik de handgemaakte Ibizalaars in mijn kast. Ik realiseer me dat ik mijn favoriete herfstlaars ben misgelopen. Zal het zonder Hector’s moeten stellen. Kan ze natuurlijk ook online bestellen, maar het passen in de winkel op Ibiza leerde dat de laarzen niet zo maatvast zijn. Niet handig dus.

Ibizalaars Ibizastad

Er is ook nog altijd een look-a-like, Karma of Charme, bij Mayke in Oisterwijk verkrijgbaar. En anders dan toch maar aan de Ahka-boot.

Ibizalaars Hector winkel1

Hector’s in alle kleuren en maten in Ibiza-Stad.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *