Maastricht magazine >
musthaves

LovestoHAVE? Om van te blijven houden!

LovestoHAVE? Om van te blijven houden!
Artikel begint onder de advertentie

Met een dosis hebberigheid is niets mis. Zoals hebberigheid naar een te hebben kledingstuk. Een nieuw item om je garderobe mee op te fleuren of je humeur een vrolijke oplawaai te geven. De vraag ‘heb je het nodig’ als uitgangspunt bestaat daarbij niet. Nou ja, dat is als je ‘nodig hebben’ bestempeld als iets kunnen gebruiken vanwege schaarste. Voor mij dekt ‘nodig hebben’ een andere lading. Die lading is zoiets als er van overtuigd zijn dat het bezit van dat ene item tenminste mijn leven de komende 24 uur die extra schwung geeft. Maar dat gaat dan alleen op als ik weet dat ik het ook langdurig koester. Dus geen instant fast food like fashion, maar stuks met een lange houdbaarheidsdatum. Op LovestoHAVE zie je regelmatig stuks voorbij komen die ik al jaren koester. Kleding om van te blijven houden. En zo ontdek ik plots dat ook mijn vakantiekoffer gevuld is met lange houdbaarheid.

Stuks die al eeuwig met je meereizen

Ik heb stuks die soms al twee decennia oud zijn en nog steeds complimenten vangen. Zo oud zijn de stuks die ik in mijn koffer ontdek en draag dan weer niet. Toch zitten er meer dan voldoende items in die ik al jaren koester. Ik deel ze. Als pleidooi of eigenlijk ter inspiratie. Om andere aan te moedigen sustainable te shoppen. Eco fashion hoeft het van mij niet te zijn en je hoeft jouw nieuwe stuks al net zo min dagelijks aan. Zorg gewoon dat je items shopt die met de jaren met je meegroeien. Dit zijn de items die ik al jaren koester en de eerste dagen van mijn vakantie opeens weer opdoken.

Zwarte MZ Wallace Metro Tote

Ik weet niet hoe lang ik het ding al heb. Al meer dan en decennium ben ik in ieder geval fan van MZ Wallace (zie blogje uit 2010 met bezoekje – uhh shopje – MZ Wallace in New York). Ik denk dat ik de Metro Tote ondertussen zo’n 5 jaar in mijn bezit heb. Onlangs nog cadeau gegeven aan een vriendinnetje. De Metro Tote blijft een succes. Ik gebruik ‘m voor werk, als reistas tussen Amsterdam en Maastricht en nu dus als mijn vakantiemaatje. En ja, de tas mag ook mee naar het strand. Het ding is niet te verslijten. Een tas om te hebben en te houden!

De sjaal (of is het nu toch shawl) van Vandien

De cashmere shawl van Vandien blijft een favoriet. In de winter en in de zomer reist deze met mij mee. Om de stoel mee af te dekken in de auto als deze te warm is geworden na parkeren in de zon. Als omslagdoek wanneer ik gek word van de wind in de cabrio. Bij een wandeling ’s avonds door kleine straatjes in lieflijke vakantiedorpjes. Mijn Vandien shawl heeft ondertussen net zoveel landen gezien als ik in de afgelopen jaren. Deze is er eentje om te hebben en te koesteren. Weten hoe mijn Vandien shawl eruitziet? Check dan dit blogje uit 2014 op LovestoHAVE.

Die tuniek van Tory Burch

Op de fiets in Tory Burch. De tuniek is gevoerd en daardoor was het destijds even wennen. Dit is niet een tuniek op bij 30 graden plus te dragen. Ideaal is de tuniek echter voor zomerse avonden met muggengeweld en wanneer de temperatuur op een goed moment zakt. De tuniek shopte ik in 2014 bij Mody Mary in Maastricht.

Die eeuwige Havaianas

Deze zijn denk ik 5 jaar oud. Ik heb ze echter ook van 3 jaar oud en van 10 jaar oud. Zo nu en dan koop ik een nieuw paar. Zonder na te denken pak ik een set slippers die aanspreekt. Zo blijken er ondertussen 3 paar witte in mijn kast te liggen (waarvan 2 paar identiek). Het maakt niet uit. Ik gebruik ze toch wel. Onlangs heb ik mijn eerste paar echt weten te verslijten. Denk dat het rubber na 10 jaar ‘op’ was. Niet erg, ik heb nog er nog genoeg en ook het gevoel dat ze ook volgend jaar weer in mijn koffer met me mee op reis gaan.

Dat tuniek-jurkje-ding van de hippiemarkt

Ik kocht het als jurk. Dit jaar gebruik ik het ding als nachtpon-jurkje. Zo ben ik net in mijn witte jurkje en op mijn Havaianas een cappuccino gaan halen. Dat idee om nacht en dag te combineren heb ik van Proud24. Vorig jaar ontdekte ik dat merk. Een merk dat ponnetjes maakt om zowel in bed als naar het strand te dragen. En dat doe ik dit jaar ook. Maar nu in mijn witte tuniek-jurkje van de hippiemarkt Ibiza. Een jurkje dat ik in 2013 kocht (maar toen niet aan mocht, omdat ik een week lang in dezelfde jurk liep).

Dit zijn slechts 5 items. 5 stuks die bovendien relatief jong zijn. 5 stuks die fijne herinneringen oproepen, terwijl nieuwe herinneringen in de maak zijn. Stuks die mijn leven niet 24 uur, maar al jaren die extra schwung geven. Me verblijden met herinneringen. Items met een eeuwige houdbaarheidsdatum en die eeuwigheid kan wat mij betreft niet lang genoeg duren.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *