Maastricht magazine >
musthaves

M’ama non M’ama van Pomellato

M’ama non M’ama van Pomellato

Labels zoals Burberry, Hermès en Persol hebben de test of time weten te weerstaan. Labels met een historie. Labels die fashion begrijpen, zelfs ademen. Soms al meerdere eeuwen. Men zegt dat het voor een nieuw label niet eenvoudig is, misschien zelfs onmogelijk, om een gelijkwaardig reputatie op te bouwen. Dat maakt de komst van Pomellato zo bijzonder.

Artikel begint onder de advertentie

Neem Burberry. Founded in 1856. The trench coat heeft de test of time weerstaan. En ondertussen blijft het label met te hebben items komen, zoals dit jaar het fashionable vliegeniersjack van Burberry Prorsum. Of Hermès. Dit merk bestaat sinds 1837. De eerste Hermès-bag stamt uit 1900. Ondertusssen is de Kelly-bag misschien wel ’s werelds most wanted klassieker. De iets stoerdere Birkin-tas haalde dit jaar zelfs wereldwijd de pers toen deze in Japan aan de arm van Lady Gaga met Japans opschrift werd gespot. Ook de Hermès-sjaal lijkt niet voor de tas onder te doen, Hermès, Louis Vuitton en vele anderen horen in het rijtje thuis. Labels met een gevestigde reputatie.

Hermes Lady Gaga

Birkin-bag van Hermès aan de arm van Lady Gaga

Veel jonger, maar toch nu al een niet te missen reputatie heeft het sieradenmerk Pomellato. De Italiaanse juwelenmaker is sinds 1967 actief en geroemd om de niet traditionele wijze van ontwerpen. Een manier van vormgeven die ondertussen veel andere brands heeft geïnspireerd. Wat mij vooral aanspreekt in de ontwerpen is de verfijning, maar dan op zo’n manier dat de stukken juist dagelijks draagbaar zijn.

Zo’n tien jaar geleden kreeg ik mijn eerste Pomellato ring cadeau. Op het witgouden exemplaar volgde al snel een tweede bijpassende ring in geelgoud. De ringen werden al snel door menig merk gekopieerd. Ik droeg ze een tijdje niet. Maar alweer zo’n vijf jaar draag ik de ringen eigenlijk dagelijks. Saai? In tegenstelling tot alle naäperij, hebben mijn Pomellato’s de test of time weten te weerstaan. Voor mij zijn het klassiekers.

Het spelen met meerdere ringen zette Pomellato voort met de komst van de Nudo collection. Geen slechte zet, want de oorbellen en de ringen waren al snel populair. Nu, vijf jaar later, blijkt ook deze collectie geen eendagsvlieg te zijn. En zoals de trench coat van Burberry nog steeds een te hebben item is, zo zien we ook dat Pomellato voortborduurt op de korte geschiednis. Want in navolging op de Nudo zijn de M’ama non M’ama ringen momenteel hot. Sterker nog, dat zijn ze waarschijnlijk over vijf of zelfs vijftig jaar nog.Pomellato Nudo

Pomellato ringen uit de Nudo collectie

Bovendien vertelt de collectie die uit negen ringen bestaat een verhaal. M’ama non m’ama betekent hij houdt van mij, hij houdt niet van mij. De ringen in roze goud met ieder een eigen edelsteen staan voor een bepaald facet van de liefde, zoals verlangen, jalouzie en passie.

Met de komst van Pomellato telt de fashionwereld er een label bij dat in slecht vier decennia heeft bewezen de test of time te weerstaan. Je vindt heel veel Pomellato om dagelijks te dragen of juist voor die ene bijzondere gelegenheid bij Juwelier Leon Martens te Maastricht.

Pomellato ringen M'ama non M'ama1

Afhankelijk van je humeur een enkele of juist een hele rits M’ama non M’ama om je vinger

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *