Maastricht magazine >
musthaves

DIY op de catwalk: pieced-together sweater

DIY op de catwalk: pieced-together sweater
Artikel begint onder de advertentie

De kapotte spijkerbroeken. De meest populaire slijt je niet door dragen-dragen-dragen, maar koop je zo van de catwalk. Een patchwork jasje? Die naaien we niet zelf, maar shoppen we zo uit de winkel. En dat destroyed t-shirt met die gaten? Het is niet langer een raadsel waar die gaten in je shirt vandaag komen. Of het door de wasmachine of je riem komt… Want ook dat destroyed shirt hangt op een haakje in de winkel op jou te wachten. En de volgende trend meldt zich alweer: pieced-together items. Zoals de pieced-together sweater van MSGM.

Pieced-together sweater

Mijn kleedgeld liet het niet toe om middagen te winkelen, maakte mij creatief. Ik naaide zelf broeken. In de vrolijkste kleuren. De Hawaï-papegaai print was zo geslaagd, dat een vriendinnetje ‘m al snel langdurig leende. Zelf woonde ik in een gestreept exemplaar. Het bleef niet bij broeken. Zo naaide ik zelf een sweater. Links in een zeegroene blauw en rechts een navy blauw. De mouwen dan weer afwijkend. Mijn moeder heeft de trui bewaard. Ze gaf deze enkele jaren geleden aan mijn dochter cadeau. Het is één van de favoriete items van mijn dochter.

msgm-catwalk-aw-2016

Mix en match met stoffen en prints

Het mixen en matchen met stoffen en prints die in eerste instantie niet bij elkaar lijken te passen, is alweer een tijdje een ding. Zo blijkt die streepjes broek met die blouse met tijgerkoppen en jasje met python print een prima combinatie. Wie bedenkt het?! Ook wol met satijn en fluweel doen het goed in de mix. Nu neemt MSGM de trend mee naar het volgende niveau. Een sweater die mede door de asymmetrische naaikunst volledig in balans is.

De pieced-together sweater van MSGM

De MSGM sweater sluit naadloos aan bij de collectie die het modemerk op de catwalk presenteerde. De streepjes en de bloemetjes. En dat zijn er slechts twee. Ook de asymmetrische naaikunst komt in andere stukken van de AW 2016/2017 collectie terug. De trui lijkt een ode aan de wintercollectie. Hoe je die wintercollectie draagt? Met je jeans en sneakers. Met een rokje in uni of de-hele-weg met zo’n ander pieced-together item uit de MSGM collectie. Ik ben fan!

Scroll naar beneden voor winkels die MSGM verkopen. En anders? Kwestie van achter de naaimachines kruipen. Piece-it-together. DIY!

 

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *