Maastricht magazine >
musthaves

Let’s get slow met wander.ful

Let’s get slow met wander.ful
Artikel begint onder de advertentie

Slow, sustainable en fair. Dat is waar het jonge, Maastrichtse fashion label van Iris Houkes voor staat. Haar passie voor mode en de vaardigheid van de grafisch ontwerpster vormen de basis van wander.ful. De collectie bestaat uit sweaters en tee’s met teksten die zich in je vastbijten. Niet verwonderlijk richt wander.ful zich dan ook op sterke vrouwen met karakter. Voor Iris Houkes gaat dat profiel automatisch gepaard met bewustzijn. In haar collectie vertaalt zich dat in respect voor mens en natuur. Logisch dus dat dit nieuwe Nederlandse merk enkel werkt met gecertificeerde bedrijven die zich inzetten voor eerlijke handel en duurzame productie.

wanderfulstories

Een gezond dna en lief voor het milieu

Alle items zijn gemaakt van biologische materialen en worden in kleine oplages ingekocht en bedrukt. Zo blijft de voorraad klein en vindt geen overproductie plaats; het maakt de collectie van wander.ful overzichtelijk en exclusief. Met een gezond dna, stevige kreten, inspirerende prints en de #wander_fulstories op social media, daagt het merk uit om na te denken over de keuzes die wij maken. Over waar we kopen, wat we kopen, wat we belangrijk vinden en wat we willen uitdragen!

wanderful t-shirt

Wander:ful inspiratie

Wander.ful bestaat sinds 2016. De eerste serie t-shirts en sweaters heeft als thema ‘Let’s get social’. Met prints als ‘QUESTION EVERYTHING’, ‘CHANGES’ en ‘L’AMOUR FOU’ probeert wander.ful bewustwording te creëren binnen en over de omstandigheden in de textiel- en mode industrie. Naast ‘social issues’ vind je in de collectie elementen terug die de Maastrichtse mode-ontwerpster zelf inspireren, zoals kunst, muziek, reizen en fotografie. Voor welke print je ook kiest, het uitgangspunt is dat jij je er prettig bij voelt. Bij de prints op de shirts, de materiaalkeuze, de pasvorm en de manier waarop de producten tot stand gekomen zijn.

Op de catwalk en online

De collectie van wander.ful, bestaande uit slim- en loose fit t-shirts en casual sweaters met een streetwear look, wordt zaterdag 29 april a.s. geshowd tijdens de Catwalk XL editie op de Markt in Maastricht. Deze vindt plaats om 12.30 uur, 13.30 uur, 14.30 uur en 15.30 uur. Kun jij niet wachten tot dan? Je vindt (en shopt) de t-shirts en sweaters van wander.ful via www.wander-fulstories.com.

Gerelateerde blogs

    Reacties (0)

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *